U trendu

Kina objavila belu knjigu sa vizijom razvoja interneta u novoj eri

Kina je objavila belu knjigu u kojoj je predstavila svoju viziju razvoja interneta i upravljanja u novoj eri.

U juče objavljenoj beloj knjizi nazvanoj „Zajednički izgradimo zajednicu sa zajedničkom budućnošću u sajber prostoru“, Kina je ocrtala izglede za međunarodnu saradnju, navodi Kineska medijska grupa.

U knjizi koju je objavila kineska Kancelarija za informisanje Državnog saveta navodi se da je odgovornost celog čovečanstva da dobro razvija, koristi i upravlja internetom i da ga učini korisnijim za čovečanstvo.

Kina, kao najveća zemlja u razvoju i zemlja sa najvećim brojem korisnika interneta, „razume osnovne trendove informacionog doba, podržava pristup usredsređen na ljude i globalno upravljanje zasnovano na opsežnim konsultacijama, zajedničkom doprinosu i zajedničkim koristima“, piše u beloj knjizi.

„Nastojimo da ostvarimo ciljeve razvoja zasnovanog na inovacijama, bezbednosti, jednakosti, poštovanju, otvorenosti i zajedničkim interesima u sajber prostoru, tako da sajber prostor bude zajednica koja koristi celom čovečanstvu“, dodaje se u beloj knjizi.

U beloj knjizi se navodi i da je Kina spremna da ojača snagu u sajber prostoru i digitalnim tehnologijama i ukazuje da je postignut napredak u jačanju digitalne ekonomije.

Do juna 2022. godine u Kini je bilo 1,05 milijardi korisnika interneta, navodi se i dodaje da je ta zemlja svetski lider u 5G standardima i tehnologiji sa 1,85 miliona 5G tornjeva i 455 miliona pretplatnika 5G mobilnih telefona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar