U trendu

Kina organizuje Svemirsku konferenciju od 23. do 26. aprila

PEKING – Kineska svemirska konferencija biće održana od 23. do 26. aprila u Hefeju, glavnom gradu istočne kineske provincije Anhui, najavili su organizatori.

Ovogodišnja konferencija će okupiti stručnjake i naučnike iz celog sveta kako bi razmenili ideje o istraživanju dubokog svemira, putovanju u svemir sa posadom, satelitskom internetu, kvantnoj komunikaciji, vazduhoplovnoj elektronici, komercijalnim svemirskim letovima i drugim oblastima, promovišući više međunarodne saradnje, piše Sinhua.

Konferenciju zajednički organizuju Kinesko društvo za astronautiku i Kineska svemirska fondacija, kao jednu od glavnih aktivnosti predstojećeg Dana svemira Kine, koji se obeležava 24. aprila.

Na konferenciji će biti objavljen izveštaj o ključnim naučnim i inženjerskim problemima u oblasti svemira u 2023. godini, navode organizatori.

Konferencija će biti domaćin više od 30 podforuma, uključujući omladinski simpozijum Kina-Japan-ROK, međunarodni simpozijum o vladavini prava u svemiru i niz visokokvalitetnih dijaloga.

Pokrenuta 2018. godine, godišnja konferencija posvećena je izgradnji platforme za međunarodnu akademsku razmenu, saradnju u industrijalizaciji svemira i popularizaciju nauke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar