Luksuz i elegancija u boji zlata

Kompanija Siemens obradovala je ljubitelje ekskluzivnih vrhunskih modela mobilnih telefona novom serijom SL75 ESCADA. Kompaktnog, zaobljenog dizajna, u atraktivnoj zlatnoj boji, ovaj model predstavlja primer vrhunske elegancije i glamuroznog stila. Zahvaljujući tim karakteristikama, može da posluži i kao ekskluzivni modni detalj, a u modne trendove uklapa se i elegantna večernja torbica od crne kože koja ide uz njega. Sve to zajedno spakovanao je u zlatnu kutiju s logom ESCADA, a košta oko 750 evra.

SL75 ESCADA je model s izuzetno glatkim kliznim mehanizmom za otvaranje. Iza njegove atraktivne spoljašnjosti kriju se zavidne performanse Siemens-ovog modela SL75. To je 3-band telefon (900/1.800/1.900 MHz) s dimenzijama 92 x 48 x 23 milimetra i masom 99 grama. Napaja se litijum-jonskim baterijama sa 720 mAh, čije punjenje obezbeđuje pet sati neprekidnog razgovora ili 300 sati u režimu čekanja. Telefon je izuzetno jednostavan za primenu i pogodan za korišćenje čak i samo jednom rukom. U slučaju da je korisnik zauzet nekim poslovima, on čak ne mora ni da pomera klizni mehanizam da bi prihvatio i obavio razgovor ili napravio fotografiju u pokretu.

Kad smo već kod fotografija, ovaj telefon ima ugrađenu kvalitetnu digitalnu kameru s rezolucijom od 1,3 megapiksela za njihovo snimanje, kao i za snimanje kratkih video-inserata. Kamera je sa LED svetlom, digitalnim zumom pet puta, a ima i ugrađen blic. Pored toga, telefon može da posluži i kao audio i video plejer. Podržava audio formate MP3, AAC+, AAC++ i Real Audio 8, kao i video formate MPEG-4, H.263 i Real Video 8. Svi ti sadržaji smeštaju se na internoj memoriji od 52 megabajta. Kvalitetu prikazivanja video sadržaja doprinosi i TFT LCD ekran s rezolucijom 132 x 176 piksela i 262.000 boja.

To, svakako, nije sve što ovaj telefon može da ponudi. Njegovu višenamensku funkcionalnost dopunjuje podrška za Bluetooth i USB mogućnosti povezivanja, slanje SMS, MMS poruka i elektronske pošte. Takođe, podržava GPRS, EDGE, WAP 2.0 standarde, Java aplikacije i polifone melodije. Audio i video plejer i digitalna kamera aktiviraju se pritiskom samo jednog dugmeta (bez otvaranja tastature), tako da se muzika može slušati dok se ponosni vlasnik ovog prelepog modela nalazi u pokretu (šetnji, džogingu) ili se zabavlja igranjem neke od zanimljivih mobilnih igara koje ovaj telefon nudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.