Mitsubishi Trium Geo-@ – nadareni poletarac

Trium Geo-@ već na prvi pogled deluje vrlo solidno i pouzdano. Ovaj utisak se potvrđuje i prilikom upotrebe, a izvanredno rukovanje je u testu delovalo vrlo upečatljivo. Mnogi skuplji modeli drugih proizvođača bi mogli da zavire preko ramena ovog uređaja, čija je cena na Zapadu oko 450 DEM, i nauče ponešto od njegovog sjajnog vođenja kroz menije.

Na prvi pogled: Trium Geo-@ deluje pomalo okruglo i trapavo. U bojama antracit i noćno-plavo, kućište je polirano do sjaja i jedva da ostavlja neki utisak. Plemenitije deluje rđavo-crveni model, čije kućište je ostalo mat. Ne postoji mogućnost zamene kućišta. Ipak ovaj uređaj, čije su razmere 135 x 48 x 26 milimetara i masa 150 grama, izaziva da se isproba.

Hardverska oprema: Uski struk čini da ovaj mobilni telefon dvostrukog frekventnog opsega leži prijatno u šaci, a zahvaljujući velikim tasterima, gotovo da se ne može pogrešiti u unosu. Vreme trajanja akumulatora od 150 sati u stanju pripravnosti, odnosno 3 sata za razgovore, koje pruža nikl-metalhidridni akumulator, je zadovoljavajuće, ali znatno zaostaje za vrhunskim vrednostima. Displej, koji je, kao i tastatura, dobro osvetljen, ispisuje četiri reda alfanumeričkih znakova i ima jedan red za prikaz simbola. Kratka antena se može izvući i time poboljšati prijem, a postoji i priključak za eksternu antenu.

Funkcije: Komforne funkcije za telefoniranje, ovaj WAP-sposobni uređaj pruža u izobilju. Brojevi primljenih poziva, bilo da su prihvaćeni ili propušteni, lako se mogu preuzeti u imenik. Prebacivanje sa zvonjenja na vibracioni alarm ili kucanje SMS poruka pomoću T9 softvera se vrši kao od šale. Postoji sveobuhvatni imenik i automatsko ponovljeno biranje brojeva. Za slanje faksova ili podataka, neophodan je, međutim, Trium-Contact-paket, koji po ceni od oko 200 DEM, obuhvata odgovarajući softver i PC-kabl za povezivanje sa personalnim ili Notebook računarom. Sa ovom opremom, pored slanja faksova i surfovanja po Internetu, može se optimizovati upravljanje SMS-om, mogu se komponovati sopstveni pozivni tonovi ili se sinhronizovati podaci između kompjutera i mobilnog.

Posebnosti: Spavalice će se obradovati ugrađenom budilniku, koji za razliku od mobilnih telefona drugih proizvođača, radi i kada je mobilni isključen. A na putu na posao, sive ćelije se mogu zaokupiti igricama Reshape i Push. Sve navedeno, Mitsubishi Trium Geo-@ čini jednim od favorita u ekonomskoj klasi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.