Mobilna Reporo zajednica

Ako volite društvo i usput još i mobilne telefone (ima li uopšte nekog da ne spada u tu kategoriju?), softverska aplikacija Reporo je prava stvar za vas. Ona će vam omogućiti da poznate i nepoznate prijatelje iz celog sveta okupite u svojevrsnu mobilnu zajednicu. Pri tom, što je vrlo bitno, ova aplikacija je potpuno besplatna, kao i Instant Messaging poruke koje se preko nje mogu slati i primati.
Reporo je kompletna mobilna platforma koja znatno proširuje mogućnosti korišćenja vašeg mobilnog telefona. Njen izdavač je istoimena kompanija – Reporo, tako da se aplikacija može besplatno preuzeti sa sajta kompanije i koristiti. Može se preuzeti pomoću računara, a potreban prostor za njeno instaliranje iznosi samo 125,4 kilobajta. Na sajtu kompanije treba otvoriti svoj Messenger nalog (registrovati se) pomoću računara ili mobilnog telefona. Pri tom svaki korisnik kreira sopstveni profil kojim se želi predstaviti ostalim članovima zajednice.
Komunikacija s članovima Reporo zajednice obavlja se preko portala My Reporo Space. Na taj način mogu se slati i primati fotografije i poruke različite vrste, postavljati različiti sadržaji na kreiranoj strani korisnika prema sopstvenom izboru. Takođe, može se pristupati različitim informacijama iz oblasti sporta, kulture; mogu se preuzimati muzički sadržaji s portala ili stranica pojedinih korisnika ili igrati igre s ostalim članovima zajednice. Uslov za njeno korišćenje je Java (J2ME) platforma na mobilnom telefonu, a sve ponuđene usluge su besplatne.
Posebno je zanimljiva mogućnost slanja poruka s tekstom i slikama drugim članovima zajednice. To se obavlja na isti način kao što se uobičajeno šalju SMS i MMS poruke mobilnim telefonom. U tom slučaju aktivira se opcija Text and Picture Messaging, zatim u okviru nje opcija My Reporo Messages. Odabere se i klikne na New Message, upiše sadržaj ili „prikači“ prilog i pošalje. Zabava se upotpunjuje mogućnošću „četovanja“, pri čemu korisnik pristupa opciji Instant Messaging, kako bi video ko je od članova zajednice trenutno prisutan, i „četovanje“ može da počne. Jednom rečju, zabavi nikad kraja!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.