U trendu

Motorola WX395

WX395 je najjači model iz Motoroline (Motorola) serije WX, serije entry level jeftinih uređaja, lišenih većine naprednih funkcija, što znači da su prvenstveno namenjeni korisnicima koji od mobilnog telefona ne traže ništa više osim pozivanja, odnosno slanja poruka. Iako pripada low cost segmentu mobilnih telefona i kao takav možda deluje neatraktivno za većinu današnjih korisnika, naročito onih mlađih, WX395 je veoma zanimljiv uređaj koji nudi solidne mogućnosti s obzirom na svoju cenu. Može se reći i da vrlo pristojno izgleda i da ne ostavlja utisak jeftinoće kategorije kojoj pripada.
Ovom mobilnom telefonu idu u prilog njegove minijaturne dimenzije, a uz to je i veoma lagan. Na sreću, zbog ovih odlika nije ništa izgubio na funkcionalnosti. Naime, WX395 odlično leži u ruci i ne klizi, a svi tasteri su mu na dohvat palca, što ga čini dosta funkcionalnim i jednostavnim za korišćenje, a podjednako je podesan i za levake i dešnjake. Iako su mu tasteri mali i na prvi pogled deluju nespretno, zahvaljujući tome što su gumirani ne stvaraju nikakvih problema tokom rada, pa slučajnog pritiskanja neželjenih tastera u stvari nema.
Kao što je već rečeno, kao najjači model iz serije WX odlikuju ga i neke dodatne mogućnosti u odnosu na slabije varijante, a najvažnije su MP plejer i slot za memorijske kartice microSD kapaciteta do dva gigabajta, što je veoma pohvalna mogućnost koja se ne viđa često kod jeftinih mobilnih telefona. Meni telefona je dosta dobro organizovan, bez naročitih nelogičnosti, a što se tiče broja opcija i mogućnosti vrlo je solidan. Od bitnih stvari treba pomenuti mogućnost izrade sigurnosne kopije svih kontakata na memorijsku karticu, što znači da je korisnik mora nabaviti, jer se uz ovaj telefon ne isporučuje nikakva kartica.
Telefon ima samo jedan mini USB priključak preko kojeg se puni, povezuje s računarom i na koji se priključuju slušalice. Oprema koja dolazi uz njega dosta je siromašna; dobijaju se samo punjač i stereo slušalice. Kabel za povezivanje s računarom nije standardna oprema i potrebno ga je nabaviti posebno. Druga mogućnost kojom se pokušava privući mlađa populacija jeste MP3 plejer koji, dok se koristi, na upravljačkim tasterima ima označene funkcije povezane sa slušanjem muzike (sledeća pesma, prethodna pesma, play, pauza). Na taj način, uz dodatnu memorijsku karticu, mobilni telefon može zameniti potrebu nošenja drugog plejera, što pored toga što je jeftinije smanjuje i broj uređaja koje nosite.
U prilog ovome idu i dosta dobre stereo slušalice, koje imaju solidan zvuk i prilično su udobne, pa posle izvesnog vremena nošenja ne stvaraju osećaj bola u ušima. Dobro je i što slušalice ne ispadaju iz uha koliko god mlatili glavom, a zahvaljujući mikrofonu na kablu mogu se koristiti i kao hands free. Možda im se može zameriti jačina zvuka, koja je malo slabija i u neskladu s jačinom zvučnika telefona. Najveći problem ovog mobilnog telefona jeste njegov ekran, koji je kvalitetom sličan onima od pre nekoliko godina. Zbog toga slika nije najjasnija, ikonice i slova su pomalo mutni i deluju zbunjujuće. To se naročito primeti prilikom kretanja kroz menije.
Iako pripada donjoj klasi mobilnih telefona, mišljenje je da bi na ovo ipak trebalo obratiti veću pažnju, a kvalitetniji ekran sigurno bi doprineo većoj popularnosti ovog uređaja. Najveći adut ovog mobilnog telefona je njegova niska cena (nešto malo preko 50 evra), zahvaljujući kojoj će, uz nekoliko dobrih opcija koje pruža, lako naći put do budućih korisnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar