U trendu

Najavljeno otvaranje drugog Srpsko-korejskog informatičko pristupnog centra (SKIP Centar)

Ambasador Koreje u Srbiji Đeung Li najavio je danas da se planira otvaranje drugog Srpsko-korejskog informatičko pristupnog centra (SKIP Centar) u Nišu, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije.
Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović i ambasador Koreje Li ocenili su na sastanku da je uspostavljena dobra saradnja između dve zemlje kroz projekte poput ovog.

U okviru programa razmene znanja (Knowledge Sharing Program), uspostavljena je saradnja između Srbije i Koreje u oblasti digitalizacije javne uprave, kroz projekat Centra za saradnju u oblasti elektronske uprave između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Korejske Nacionalne agencije za informaciono društvo.

Ministar Jovanović i ambasador Li zaključili su da je veoma značajan susret predsednika Srbije i Koreje u Davosu, jer „otvara nove perspektive u saradnji dveju zemalja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i mogućnost zvanične posete korejske privredne delegacije u narednom periodu“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar