U trendu

NASA kaže da su potrebne nove naučne tehnike da bi bolje razumela NLO

Američka Agencija za svemirska istraživanja (NASA), saopštila je da će Studija neidentifikovanih letećih objekata (NLO) zahtevati nove naučne tehnike, uključujući napredne satelite, kao i promenu u njihovom opažanju.

Svemirska agencija je objavila zaključke posle godinu dana proučavanja dokumenata o NLO.

U izveštaju na 33 strane, nezavisni tim koji je angažovala NASA upozorio je da negativna percepcija oko NLO-a predstavlja prepreku u prikupljanju podataka.

Međutim, zvaničnici kažu da bi učešće NASA-e trebalo da pomogne da se smanji stigma oko onoga što naziva UAP, ili neidentifikovani anomalijski fenomeni.

Direktor NASA Bil Nelson rekao je da agencija želi da prebaci razgovor o UAP-u „sa senzacionalizma na nauku“ i dodao da komisija nije pronašla dokaze da UAP imaju vanzemaljsko poreklo.

Zvaničnici su naglasili da nisu pronađeni dokazi da neidentifikovani anomalijski fenomeni imaju vanzemljsko poreklo.

Sa druge strane Nelson kaže da, znajući da postoje bilioni zvezda u bilioni galaksija u svemiru, postoji mogućnost da postoji i druga Zemlja.

„Ako mene pitate, ja verujem u postojanje života u svemiru jer je toliko teško pojmiti koliko je on veliki, tako da moj lični odgovor je – da“, izjavio je Nelson.

Na pitanje da li vlada SAD krije da postoje vanzemaljci ili njihovi svemirski brodovi, Nelson je rekao da treba da mu se pokažu „dokazi“ o tome.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar