U trendu

Nova Apple-ova prodavnica izgleda kao gigantski Mekbuk (video)

Izgradnja nove Apple-ove prodavnice u Čikagu uskoro je pri kraju, a objekat od 26 miliona dolara, koji izgleda kao gigantski Mekbuk, juče je dobio i završni kroj, Apple-ov logo.

Novi Apple-ov objekat od oko 20.000 kvadratnih metara dizajnirali su londonski arhitekti. Građevina će imati sve tanke i staklene zidove i krov od karbonskih vlakana kako bi izgledao baš kao Mekbuk. Objekat je izgrađen na mestu nekadašnje prodavnice brze hrane, već pleni veliku pažnju prolaznika.

„Našu prodavnicu u Severnoj Mičigen aveniji u Čikagu posetilo je oko 23 miliona korisnika naših proizvoda otkako se otvorila 2003. godine. Sada kreiramo nešto što će biti još izvanrednije za ovaj grad“, rekao je portparol Apple -a Nik Lehi.

Postavljanje Appleovog logoa na krovu nije bio prvobitni plan, ali na nagovor stručnjaka, Apple je odlučio da ga postavi. Krov je napravljen od laganog materijala koji se koristi za proizvodnju jahti. Na njegovoj najdebljoj tački širok je oko 1,2 metra, a na najtanjoj oko 10 centimetara, prenosi Čikago Tribjun.

Kada bude otvorena, nova Apple-ova prodavnica će imati brojne nove elemente kao što su velika terasa i video zid.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike