Novi modeli s ugrađenim kamerama

Nedavno je finski proizvođač Nokia predstavio dva nova modela koji predstavljaju usavršeni model 3650, jedan od najbolje prodavanih telefona sa ugrađenom kamerom u proteklih godinu dana. Novi telefoni nose oznake 3620 i 3660, sličnih su mogućnosti, s tim što je prvi namenjen američkom, a drugi evropskom i azijskom tržištu.

Oba telefona imaju ekran koji prikazuje 65.000 boja, ugrađenu kameru kojom je moguće snimati fotografije i video-zapise, kao i instaliran RealOne plejer, pomoću koga se pregledaju video-klipovi koji se mogu preuzimati sa Interneta, s obzirom na to da ovi telefoni imaju ugrađenu i GPRS tehnologiju. Telefoni imaju i mogućnost slanja multimedijalnih poruka; one mogu da budu poslate na drugi telefon koji ima takve mogućnosti, ili elektronskom poštom. Polifone melodije ovih telefona su zaista bogate, jer ugrađeni softver omogućuje imitaciju čak 128 instrumenata.

Kada je reč o telefonima sa ugrađenim kamerama, nov proboj na ovom polju izvela je japanska firma Casio, koja je proizvela model A5403CA, čija kamera može da snimi visokokvalitetne fotografije sa rezolucijom od dva megapiksela. Do sada je najmoćniju kameru posedovao model japanske kompanije DoCoMo sa oznakom 505i, kojim su mogle da se snime fotografije sa rezolucijom od 1,3 megapiksela. Novi telefon je preklopni, pa se na njemu nalaze dva LCD ekrana, od kojih jedan ima dijagonalu od 1,1 inča, a drugi, koji služi za prikaz snimljenih fotografija, 2,2 inča.

Novi model sa ugrađenom kamerom predstavila je i kompanija Siemens, a on nosi oznaku U15. Telefon je zanimljiv po tome što ima ugrađene dve kamere, od kojih prva služi za snimanje fotografija, a druga za video-telefoniranje. U15 je opremljen i MP3 plejerom sa memorijom kapaciteta 64 Mb. Ekran prikazuje 65.000 boja u rezoluciji 176×220 tačaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.