U trendu

Office 2016 ubrzava rad, uz pregršt novih funkcija

Novi Microsoft Office 2016, osim što radi na operativnim sistemima Windows 7, 8 i 10, može da radi i na Ajfonu, Ajpedu i Androidu, značajno je poboljšan, tako da ubrzava rad na računarima i nudi nove funkcije u aplikacijama.

Office 2016 dostupan je za korisnike od 22. septembra i to besplatno za vlasnike legalno kupljene verzije Office 365, ali je u odnosu na njega bolji. Ukoliko radite u „Word 2016“, koji je sastavni deo Office 2016, možete istovremeno da radite sa svojim kolegama koji su umreženi kompjuterima sa vama, tako da svakog momenta, u realnom vremenu, možete da vidite šta se dešava na tom dokumentu.

Dokument u „Word“ se automatski snima, tako da možete da ga vratite na prethodne verzije, ukoliko smatrate da nešto nije urađeno kako treba. Taj dokument smešta se na „One drive“, u cloud okruženju, da bi moglo da se radi na takav način, tako da sve to štedi vreme u radu.

Ukoliko radite u „Outlook express“ i želite da pošaljete mejl sa atačmentom, bilo da je to „Word“ dokument, slika ili pdf fajl u „Power point“, klikom na opciju „atačment“ otvara se prozor u kome se vide svi fajlovi sa kojima je korisnik najskorije radio i on može da ga veoma brzo pošalje, bez pretraživanja brojnih foldera u računaru.

Uz to, možete da atačujete i link koji vodi ka lokaciji gde je fajl smešten na „One drive“ ili nekoj drugoj lokaciji u klaud okruženju, s tim da možete da dodelite opcije tako da onaj ko je dobio taj atačovan fajl, može da ga menja ili samo da ga pregleda.

Kada radite sa različitim finansijskim podacima, u novoj verziji Excel tabele, na raspolaganju je set novih grafikona za različitu vizuelizaciju podataka sa kojima radite i da ih nekome prezentujete. Primer je grafički prikaz prodaje roba ili usluga neke firme u prethodnih godinu dana, gde postoji mogućnost da vam računar na grafikonu prikaže predviđanje kako će se prodaja kretati u narednom periodu, na osnovu podataka i tendencija iz prethodnog perioda.

Jedna od pogodnosti za vlasnike Office 365 je što oni mogu potpuno besplatno da preuzmu Office 2016.

Office 2016 uključuje aplikacije Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Acces, koje su dostupne na 47 jezika i zahtevaju Windows 7 ili noviju verziju Majkrosoftovog operativnog sistema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar