U trendu

Outlook – Adresar

Radi veće efikasnosti u komunikaciji sa poslovnim partnerima, trebalo bi da sve važne telefonske brojeve, brojeve faksova, adrese i druge važne podake držite zajedno, na jednom mestu. Jedno od najboljih mesta je sigurno, Outlook-ova alatka „Contacts“. Ovaj jedinstveni katalog podataka je povezan sa svim modulima Outlook-a.

Kako se koristi ova alatka? Pa, jednostavno, otvorite Outlook i na levoj traci sa prečicama, kliknite na dugme „Contacts“. U centralnom delu prozora će vam se otvoriti lista svih ubačenih kontakata. Ako dvostruko kliknete na nekog kontakta otvoriće vam se dijalog prozor koji služi za izmene postojećeg profila kontakta. Na prvoj kartici nalaze se opšti podaci o kontaktima, kao što su: ime i prezime, firma u kojoj radi, titula, adresa, razni telefoni i naravno e-mail adresa. Promenu ćete izvršiti tako što kliknete u određeno polje za upis i pomoću tastature izmenite nepravilne podatke. Na sledećoj kartici nalaze se detalji o kontaktima, kao što su: zanimanje kontakta, njegov pretpostavljeni i njegov pomoćnik, nadimak, datum rođenja itd. Na trećoj kartici biće izlistane sve aktivnosti koje su u vezi sa datim kontaktom. Na sledećoj kartici se unose detalji u vezi zaštićene komunikacije, digitalnim potpisima. Kada unesemo sve izmene vezane za datog kontakta, pritisnućemo dugme „Save and Close“.

Za dodavanje novog kontakta u listu, dovoljno je kliknutu na dugme „New> Contact“ ili pritisnuti prečicu „Ctrl+N“, i dobićete prethodno opisani dijalog prozor. A u slučaju da odjednom unosite više kontakata, nakon unosa prvog potrebno je pritisnuti dugme „Save and New“, da bi snimili tekuće uneti kontakt i da bi vam se ponovo otvorio prazan dijalog prozor za unos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.