Outlook Express – Otvorite besplatan Hotmail e-mail nalog

Kao što sigurno znate na Internetu postoje mnogi besplatni mail servisi, koji vam omogućavaju da registrujete web orijentisan e-mail nalog. Jedan od njih je i Microsoft-ov servis „Hotmail„. Jedna od glavnih prednosti ovih servisa je da svom e-mail sandučetu možete pristupiti bez obzira gde se nalazite, od kuće ili sa putovanja i to uz pomoć samo web browser-a. Što znači da ne morate da pozivate broj sopstvenog Internet provajdera da bi proverili poštu i ne morate da imate klijent za e-mail.

Dodatna prednost servisa Hotmail je u tome što možete da mu pristupate iz popularnog klijenta „Outlook Express„-a, i to kao da je u pitanju redovan e-mail nalog. Na ovaj način dobijamo brži i efikasniji pristup e-mail servisu, bez potrebe da se svaki put prijavljujemo korisničkim imenom i lozinkom.

Sam Outlook Express dolazi uz instalaciju Internet Explorer-a tj. njegov je sastavni deo. A evo i opisa kako da integrišete postojeći Hotmail nalog unutar Outlook Express-a ili da otvorite novi nalog:

  • Pokrenite Outlook Express 5 ili noviju verziju.
  • Izaberite meni „Tools> Accounts“. U novom dijalogu kliknite dugme „Add“, pa potom „Mail“.
  • Pokrenuće se novi „čarobnjak“ u kome prvo treba da unesete ime i prezime, a zatim kliknite na „Next“.
  • Za Hotmail novi nalog, kliknite radio-dugme „I“d like to sign up a new account from:“ i izaberite „Hotmail“. Potom kliknite na „Next“ i pratite instrukcije koje će vas voditi kroz registraciju. U jednom koraku ćete morati i da se spojite na mrežu.
  • Ako već imate registrovan nalog, u prethodnom koraku upišite samo e-mail adresu naloga (na primer „krstarica@hotmail.com„), pa kliknite na „Next“. U sledećem koraku ponovo kliknite na „Next“, jer ne treba vršiti nikakva podešavanja.
  • I u poslednjem koraku, unesite lozinku za pristup Hotmail nalogu u polje „Password“, te kliknite na „Next“ pa „Finish“.
Kada sledeći put budete „skidali“ poštu, Outlook Express će pristupiti Hotmail serveru i vi ćete dobiti poštu kao da je na serveru vašeg dial-up Internet provajdera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.