U trendu

Ova aplikacija procvetala nakon fijaska Fejsbuka: Imaju čak 70 miliona novih korisnika

Aplikacija Telegram u ponedeljak je zahvaljujući šestosatnoj blokadi Fejsbuka i usluga razmene poruka kao što su WocAp, Instagram i Mesindžer dobio preko 70 miliona novih korisnika, rekao je u utorak njegov osnivač Pavel Durov.

Fejsbuk je blokadu pripisao „neispravnoj promeni konfiguracije“, što je 3,5 milijarde njihovih korisnika sprečilo u pristupu uslugama WocApa Instagrama i Mesindžera. Problem je uzrokovao pad globalnog sistema koji je trajao duže od šest sati.

„Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Poželeli smo dobrodošlicu izbeglicama s drugih platformi, njih preko 70 miliona u jednom danu“, napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da su neki korisnici u Severnoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškoća jer su milioni ljudi u isto vreme pohrlili na Telegram, aplikaciju za slanje teksta i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali je usluga za većinu korisnika uobičajeno dobro radila.

Rusija je saopštila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila sopstvene suverene internet platforme i društvene mreže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.