Pametan, 3G, pa još i muzički

S ovim funkcijama Nokia je napravila nov model mobilnog telefona – Nokia 5700 XpressMusic, koji košta oko 350 evra, a do kraja drugog kvartala ove godine trebalo bi da se nađe na evropskim i drugim tržištima. Kao što se po njegovom nazivu može zaključiti, prioritet u navedenim funkcijama dat je kvalitetnoj reprodukciji muzike i bogatstvu muzičkih sadržaja.
Nokia 5700 XpressMusic je atraktivan model s „uvrnutom“ tastaturom, dimenzijama 108 x 51 x 17 mm i težinom 115 g. Napaja se baterijama koje mu omogućavaju neprekidan razgovor u trajanju od 2,5 sati ili 11 dana rada u stand by režimu. Poseduje sve napredne karakteristike pametnih mobilnih telefona prilagođene poslovnoj i individualnoj primeni. Podržava 3G (UMTS), što mu omogućava kvalitetan prenos multimedijalnih sadržaja i obavljanje video poziva. Softver je zasnovan na operativnom sistemu Symbian S60.
Nokia 5700 XpressMusic ima ugrađenu kameru rezolucije dva megapiksela, što je standard savremenih mobilnih telefona. Ekran je QVGA rezolucije (320 x 240 piksela) s punim kolorom od 16 miliona boja. Ne može se pohvaliti velikom internom memorijom (samo 35 megabajta), ali se ona može proširiti do dva gigabajta MicroSD memorijskom karticom. Ima i sve napredne mogućnosti priključivanja, uključujući i priključak za stereo Bluetooth slušalice (što se podrazumeva kao neophodan pribor uz muzički telefon).
Kad smo već kod muzike, u memoriju ovog telefona može se smestiti 1.500 muzičkih numera. One se mogu lako preuzimati i razmenjivati zahvaljujući velikoj brzini prenosa podataka koju obezbeđuje mobilna mreža treće generacije. Podržava veliki broj digitalnih audio formata (uključujući MP3, WMA, AAC i AAC+), kao i MP4 video format. Uz muzičku reprodukciju idu i vizuelni efekti, muzički ekvilajzer ima pet opsega podešavanja, a organizacija muzičkih sadržaja obavlja se u obliku albuma ili „plejlista“. Sve ovo su zaista jaki argumenti da se korisnici kojima je muzika prioritet opredele za ovaj atraktivan model.

1 komentar
  1. Petar Nikitović

    Telefon je strava.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike