U trendu

Šetanje uz navigaciju

Popularna serija Sony Ericsson-ovih „šetajućih“ mobilnih telefona obogaćena je novim primerkom. Sony Ericsson W760i pravi je predstavnik multimedijalne serije kojoj pripada. To je istovremeno prvi mobilni telefon Sony Ericsson-a s ugrađenom GPS navigacijom. Prema tome, vlasnici ovog modela imaće priliku da, po zasad nepoznatoj ceni, uživaju šetajući uz muziku s ovog modela, bez ikakve opasnosti da eventualno zalutaju.
Sony Ericsson W760i se po svemu, osim GPS-u, uklapa u kategoriju dosadašnjih „Walkman“ telefona. To su modeli kojima je muzika prioritet. Po svojim karakteristikama ne spadaju u modele visoke klase. Međutim, oni svoj zadatak korektno ispunjavaju. Multimedijalni plejer im je odličan, a imaju i solidan web browser i e-mail client. To im omogućava pristup lokacijama na Internetu za preuzimanje multimedijalnih sadržaja, da bi se kasnije moglo u njima uživati. Kad smo već kod uživanja, ovaj telefon podržava i 3D igre i ima odgovarajući softver za kontrolu pokreta.
Njegove solidne karakteristike uključuju podršku za sve opsege GSM mreže i mobilne 3G mreže za opsege 850 i 2100 MHz, a za prenos podataka (vrlo značajan zbog preuzimanja sadržaja) GPRS, EDGE, UMTS i HSDPA tehnologije. Po dimenzijama (103 x 48 x 15 mm) i težini (103 grama) spada u slajdere srednje veličine. Ponuđen je u tri boje – crvenoj, crnoj i srebrnoj. Napaja se standardnim baterijama, koje mu obezbeđuju četiri sata razgovora i 14 dana „stand by“ režima u slučaju komunikacije 3G mrežom ili devet sati razgovora i 16 dana „stand by“ režima za korišćenje GSM mreže.
Ostale karakteristike uključuju ekran s dijagonalom 2,6 inča, standardnom rezolucijom 240 x 320 piksela i sa 262.000 boja. Sa zadnje strane ugrađena je kamera rezolucije 3,2 megapiksela (ali bez blica i autofokusa). Nedostaje i pomoćna kamera za video pozive. Interna memorija proširena je memorijskom karticom Memory Stick Micro kapaciteta 1GB (isporučuje se uz telefon, ali se može nabaviti i s većim kapacitetom). Ima ugređenu i Bluetooth tehnologiju. Satelitska GPS navigacija ostvaruje se pomoću ugrađenog odgovarajućeg čipa i softvera Wayfinder Navigator.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.