Sjaj Pink-a iz LG-a

Jedan od najpopularnijih i najmodernijih mobilnih telefona u 2007. godini je LG Shine. Pripada seriji mobilnih uređaja poznate južnokorejske kompanije lansiranoj pod nazivom Black Label. Lansiran je pre nekoliko meseci pod nazivom LG Shine, a njegovo najnovije izdanje je potpuno isto kao prethodno, osim boje metalnog kućišta. Prethodni model je bio crn, dok je novi model ružičast.
LG Shine je dosad najuspešniji LG-ov mobilni telefon. Prodat je u gotovo tri miliona primeraka. Za njegovu popularnost zaslužni su privlačan dizajn (u elegantnoj crnoj boji) i odlične tehničke specifikacije. Da bi zadovoljio želje korisnika koji vole jarke i upadljive boje mobilnih telefona, LG se odlučio na novu ekskluzivnu varijantu ružičaste boje. Upravo zbog boje novi model lansiran je pod nazivom LG Shine Pink. Lansirali su ga LG i mobilni operater Orange.
Atraktivnost njegovog dizajna potiče pre svega od kvalitetnog LCD ekrana, koji ima ulogu ogledala kada nije aktivan, dok u slučaju aktivnosti daje kvalitetnu sliku u boji. To je telefon težine 102 grama, s ugrađenom kamerom rezolucije 2 megapiksela. Kamera ima autofokus, digitalni zum dva puta i kvalitetnu optiku (Schneider-Kreuznach). Pored toga, telefon ima ugrađen MP3 plejer, mogućnost Bluetooth povezivanja i slot za memorijsku karticu microSD radi proširenja memorijskog prostora.
Od kraja septembra LG Shine Pink će biti dostupan na tržištu, a moći će da se nabavi isključivo preko Orange-a (preko njegovih prodavnica ili naručivanjem preko telefona ili Interneta). Orange nudi i neke pogodnosti prodaje, tako da se sklapanjem postpaid ugovora s operaterom na 12 ili 18 meseci (po ceni od 30 ili 100 funti respektivno) telefon može dobiti besplatno. U ostalim varijantama njegova cena je oko 130 funti. Predstavnici kompanije očekuju veliki uspeh ovog modela na tržištu, posebno u vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.