Sjajan telefon iz LG-a

Epitet koji je pridodat oznaci novog modela iz LG-a – KE970, jeste Shine. To nije samo slučajno odabran efektan naziv da bi se ostavio utisak na buduće kupce. Ovaj telefon je u pravom smislu reči sjajan. Njegovo u potpunosti metalno kućište blista poput ogledala i prosto vas izaziva da pogledate u njegov ekran, popravite šminku i frizuru i da ga neprestano glačate i brisuckate krpicom.
LG KE970 Shine je model iz LG-ove serije Black Label (prethodni model nosio je naziv Chocolate). To je supertanak preklopni model u potpunosti (uključujući i tastere) napravljen od sjajnog srebrnastog metala – brušenog aluminijuma. Zbog toga mu je težina nešto veća od ostalih modela tih dimenzija. Ona isnosi 125 grama, dok su dimenzije 98 x 51 x 14 mm. Ekran ogledalo je dijagonale 2,2 inča, sa 265.000 boja i standardnom QVGA rezolucijom (240 x 320 piksela).
Oznaka LG KE970 ovog sjajnog telefona namenjena je evropskom tržištu, dok se na korejskom tržištu on označava sa SV420. To je 3-band GSM i GPRS telefon, a podržava i Bluetooth i USB2.0 tehnologije. Napaja se litijum-jonskim baterijama kapaciteta 800 mAh sa tri sata rada u režimu razgovora i 280 sati u stand by režimu. Memorijski pristor je kapaciteta jedan gigabajt (pored otvora za smeštaj baterije nalazi se slot za memorijsku karticu SD Micro). Za snimanje fotografija i kraćih video inserata ugrađena je CMOS kamera rezolucije dva megapiksela, s blicem i digitalnim zumom dva puta.
Sjaj ovog mobilnog telefona ne zasniva se samo na izgledu i osnovnim karakteristikama hardverskih komponenti. Pored toga, on nudi i mnoge korisne i zabavne sadržaje – plejer za reprodukciju sadržaja MP3 formata, različite igre, kao i mogućnost preuzimanja tih sadržaja preko Interneta. Kod audio plejera korisnici mogu da kreiraju play liste i vrše neka sitnija podešavanja.
Za razliku od prethodnog, ovaj model ima podršku za HTML format za otvaranje web strana. Podržava i prikazivanje Microsoft-ovih Word, Excel i PDF fajlova, što je posebno značajno za poslovne korisnike ovih modela. Sve navedene karakteristike govore o sasvim solidnim peformansama ovog modela. Ipak se na kraju mora potvrditi da je njegov dizajn i kvalitet izrade ispred performansi i funkcionalnosti (model pripada srednjoj klasi). A sve to zajedno košta 300 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.