U trendu

Spas za slabu bateriju: Evo jednostavnog rešenja da joj produžite život

Mobilni nam je stalno u ruci pa, ma koliko uređaj bio nov, neminovno tokom korišćenja dolazi do pražnjenja baterije, i čini nam se da nam svaki dan traje sve kraće i da se telefon brže prazni.

Ako imate problema sa trajanjem baterije telefona, evo saveta nakon kojeg nećete više morati da nosite punjač svuda sa sobom.

Jedan od saveta koji stručnjaci daju, jeste da ne bi trebalo da držite telefon napunjen tokom cele noći, jer kada to radite, ili puštate da se isključi jer je baterija prazna, skraćujete joj životni ciklus.

Najbolja opcija jeste da punite telefon od 20% do 80%, a na iPhone uređajima koji imaju iOS 13 ili kasniji, to možete podesiti ovako: Settings > Battery > Battery Health & Charging > Optimized Battery Charging. Takođe, možete i podesiti limit na 80%, prenosi Dejli Mejl.

Kod Android uređaja stvari nisu baš ovako jednostavne, pa je najbolje da proverite ovde (ili varijaciji): Settings > Battery > Battery Usage > Manage Battery Usage > Optimized.

Pored ovih opcija, život baterije možete produžiti tako što ćete proveriti mrvice, prašinu ili prljavštinu unutar porta za punjenje, kao i da činite ono što bi inače trebalo: da ne izlažete telefon ekstremnim temperaturama, i da, kad god možete, birate originalni punjač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar