U trendu

Telefon za web generaciju

Jedan od najnovijih Sony Ericsson-ovih modela je K660i. Njegova specifičnost je podrška za sve aktuelne mobilne mreže i, u skladu s tim, brz prenos podataka. Zbog toga je idealan za pristup Internetu i generacije korisnika mobilnih telefona koji se te prednosti ne mogu odreći ni u mobilnim uslovima, pa se s pravom mogu nazvati web generacijama.
K660i je s prepoznatljivim Sony Ericsson-ovim dizajnom, ali i novim detaljima po kojima se razlikuje od ostalih modela. Izrađuje se u dve atraktivne kombinacije boja – srebrno-beloj i u kombinaciji sive i tamnozelene. Njegove dimenzije su 104 x 47 x 15 mm, a težina 95 grama. Ekran je s dijagonalom dva inča i QVGA rezolucijom, s mogućnošću prikazivanja sadržaja u horizontalnoj i vertikalnoj orijentaciji. Ispod ekrana je navigacioni taster, koji daje mogućnost korišćenja na isti način kao što se koristi miš na računaru (s mogućnošću zumiranja slika i teksta).
Sony Ericsson K660i podržava sve od mobilnih mreža što se u ovom trenutku može podržavati. To su četiri opsega GSM mreže (za učestanosti 850, 900, 1.800 i 1.900 megaherca), zatim GPRS, EDGE, UMTS (3G) i HSDPA (3,5G) tehnologije. Zahvaljujući podršci za mobilnu mrežu 3,5 generacije, koja ima oko četiri puta veću brzinu prenosa podataka od treće generacije, omogućen je pristup Internetu i preuzimanje muzičkih, video i drugih sadržaja, kao i prijem i slanje elektronske pošte. Za sve te funkcije Sony Ericsson K660i ima ugrađen web browser (Access NetFront) i e-mail klijent.
Na ovom telefonu postoje specijalizovani tasteri koji se koriste samo prilikom pristupa Internetu i koji su samo za to vreme aktivni. Pored toga, u telefon je ugrađena kamera rezolucije 2 megapiksela i postoji mogućnost razmene fotografija i video klipova preko Interneta. Prisutna je i podrška za bežičnu stereo Bluetooth tehnologiju, ugrađen je i FM radio, a telefon raspolaže sa 256 megabajta memorijskog prostora na memorijskoj kartici Memory Stick Micro. Pojava ovog telefona na tržištu očekuje se u prvom kvartalu 2008. godine. Tokom tog perioda on će se selektivno pojavljivati u različitim delovima sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.