najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tesla izbacila na tržište prvi električni SUV

Proizvođač elektronskih vozila Tesla motors posle sportskog kupea i klasične limuzine na tržište je izbacio i prvo potpuno električno sportsko terensko vozilo.

“Model X” sinoć je zvanično predstavljen blizu Tesline fabrike u Kaliforniji, a pravih šest modela tog SUV-a su već isporučeni kupcima.

Direktor Tesle Elon Musk rekao je da “model X” postavlja novi standard u automobilskom inžinjerstvu, sa zadnjim krilnim vratima koja se otvaraju na gore.

U ovaj model može se smestiti sedmoro ljudi u tri reda. Navigacija, muzika i kontrole u kabinu se nalaze na 17-inčnom tač skrin ekranu.

“Model X” je treći auto 12 godine stare kompanije Tesla, posle modela “roadster” koji je prestao da se proizvodi 2012, i limuzine “model S”.

Novi Teslin model trebalo bi da privuče nove kupce, posebno žene, ovom brendu, posebno zato što ide na tržište luksuznih SUV-ova. Na ovom segmentu tržišta u SAD u avgustu je zabeležen porast prodaje od 17 odsto, što je pet bolje nego u celoj autoindustriji.

Potpuno opremljen “model X” košta 142.000 dolara dok bi osnovni model trebalo da košta oko 93.000 dolara.

“Model X” ima istu šasiju i motor kao Teslin “model S”, ali za razliku od svog prethodnika ima nekoliko opcija za baterije. Baterije mogu trajati oko 400 kilometara, a jedna od verzija brzinu od 100 kilometara na čas dostiže za 3,2 sekunde.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike