U modi su muzički telefoni

Sve najpoznatije kompanije koje proizvode mobilne telefone već su lansirale muzičke telefone, a najpopularniji su modeli „Soni-Eriksona“ i „Nokije“. Po uzoru na njih i s obzirom na veliko interesovanje korisnika za muzičke sadržaje, i drugi su se odlučili da se ogledaju u toj oblasti i lansiraju sopstvene modele. Oni će se svakako potruditi da nađu svoju interesnu grupu korisnika i izbore se za svoje mesto pod suncem.
Novi muzički model dolazi i iz Pantech-a. To je Pantech C510, koji se upravo pojavio na meksičkom tržištu preko mobilnog operatera Telcel. Kompanija Pantech je našla i atraktivan način da promoviše telefon preko popularne pop grupe RBD (nominovane za nagradu Gremmy u Latinskoj Americi). U muzičke sadržaje ovog telefona biće uvrštene tri njihove najnovije numere i video spot. U skladu s namenom ovog telefona, vodilo se računa da njegova memorija ima dovoljno prostora za smeštaj muzičkih sadržaja. Interna memorija mu je kapaciteta jedan gigabajt, ali se ona može proširiti memorijskom karticom microSD (preko odgovarajućeg slota) do kapaciteta dva gigabajta.
Pantech C510 je standardne veličine i ima dimenzije 87,5 x 43,5 x 16,8 mm i težinu 95 grama. To je model s preklapanjem, tako da ima dva ekrana. Glavni displej je kolor TFT LCD, s rezolucijom 128 x 160 piksela i 262.000 boja, dok je sporedni crno-beli LCD ekran s rezolucijom 16 x 96 piksela. Telefon se napaja baterijom kapaciteta 930 mAh. Ima i solidne mogućnosti povezivanja preko ugrađenog USB priključka, podršku za bežično Bluetooth povezivanje, a podrazumeva se da nije izostavljen ni priključak za slušalice.
Ovaj muzički telefon može se koristiti na svim opsezima mobilnih GSM mreža (850, 900, 1.800 i 1,900 megaherca), a podržava i prenos podataka GPRS i EDGE tehnologijama. Ugrađena kamera mu je s rezolucijom 1,3 megapiksela i digitalnim zumom četiri puta. Međutim, najatraktivnija funkcija ipak je reprodukcija muzičkih sadržaja smeštenih na velikom memorijskom prostoru. Ona je ostvarena zahvaljujući ugrađenom multimedijalnom plejeru koji podržava različite aktuelne audio i video formate. Telefon je ponuđen u nekoliko vedrih boja – zelenoj, ružičastoj, plavoj i narandžastoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.