U trendu

Vaše ime i prezime? DotComGuy!

„Razgovarao sam s prijateljima i tvrdio da je moguće nabaviti na Internetu sve što je potrebno za život, bez izlaženja iz kuće i suvišnog trošenja vremena. Niko od njih nije verovao u takvu mogućnost i čak su mi se i podsmevali. Ja sam već godinama kupovao na mreži, štedeći i vreme i novac, ali mnogi ljudi koje sam poznavao nisu verovali u pouzdanost kupovine, niti su ikad nešto kupili na ovaj način. Odlučio sam da dokažem da je e-commerce koristan, potreban, moguć i savršeniji nego što se misli.“

Razmišljajući na ovaj način, Mitch Maddox, 26-godišnji diplomirani politikolog iz Teksasa, je zvanično promenio ime u DotComGuy, iznajmio apartman, uneo u njega kompjuter i 20 web-kamera i započeo jednogodišnji eksperiment. A plan je bio ovakav: provesti period između 1. januara 2000. i 1. januara 2001. godine u kući, nigde ne izlazeći i nabavljajući sve što je za život potrebno isključivo preko Interneta, a čitavo ovo dobrovoljno „izgnanstvo“ snimati kamerama i direktno prenositi putem Interneta, na adresi www.dotcomguy.com.

Naravno, njegov projekat je privukao i brojne sponzore, kompanije koje su bile zainteresovane za popularizaciju i promociju e-commerce-a, kao i za povećanje svojih profita u ovoj oblasti. DotComGuy se zatvorio u kuću, konektovao na Internet i – uspeo da „izgura“ stvar do kraja. Tačno u ponoć, u trenutku kada je započinjao novi milenijum, isključio se sa mreže i išetao iz kuće, udahnuvši svež vazduh prvi put posle godinu dana.

Kako se osećao za sve to vreme? „Ponekad mi je bilo malo dosadno, ali su dane ipak ispunjavali chat-ovi sa posetiocima sajta i svim onima koji su preko video-snimaka direktno pratili svaki trenutak mog jednogodišnjeg života na mreži. Bilo je jako puno email-ova koji su stigli na moju adresu i na koje sam trebao da odgovorim.“ A šta sad namerava? DotComGuy će ponovo promeniti ime, odnosno vratiti se na staro, a uskoro i venčati. Izabranica njegovog srca je Crystalyn Anne Holubeck, devojka koju je upoznao u chat-sobi sajta DotComGuy.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.