U trendu

Video-magazini na mobilnim telefonima

Mogućnosti mobilnih telefona su sve bogatije iz dana u dan. Nova mogućnost koja se pruža vlasnicima mobilnih telefona je pristup video-magazinima sa različitim sadržajima. Tu uslugu prvi put u svetu nudi kompanija Three o“clock. To je kompanija specijalizovana za mobilnu zabavu različite vrste. Njena najnovija usluga biće dostupna vlasnicima mobilnih telefona sa Java aplikacijama. One će im omogućiti preuzimanje, gledanje i čitanje sadržaja sa različitom tematikom.

Sadržaji će se ponuditi kroz 60 različitih magazina iz 17 oblasti čovekovog interesovanja – muzike, video-igara, umetnosti, sporta, automobila i bicikala, zdravlja, filmova i drugih. Biće ponuđeni u obliku video-klipova (video-inserata), zatim intervjua (razgovora), fotografija, pisanih tekstova i najnovijih vesti.

Preuzimanje sadržaja magazina za početak će biti besplatno. Da biste to ostvarili, najpre treba proveriti da li vaš telefon ispunjava uslove za preuzimanje sadržaja (Java aplikacije). Zatim se treba registrovati preko web sajta same kompanije. Standardna procedura registrovanja završena je kada stigne potvrda i provera e-mail-a. Na taj način postaje se registrovani korisnik ovog servisa besplatno u narednih mesec dana.

Usluga kompanije Three o“clock započeće test fazom, u kojoj će kompanija ponuditi četiri magazina prezentovana isključivo na engleskom jeziku. Nakon toga, uz uslov da testiranje bude uspešno okončano, broj magazina će se postepeno povećavati i dostići obećanu sumu od 60. Takođe, povećaće se i broj jezika na kojima će sadržaji biti dostupni, tako da će pored engleskog biti zastupljeno još pet jezika.

S obzirom na to da se početak perioda testiranja ove usluge poklapa sa aktuelnim događajem iz oblasti sporta – UEFA EURO 2004, koji se održava u Portugalu, izveštaji sa ove manifestacije biće prvi sadržaji koje će kompanija Three o“clock ponuditi vlasnicima mobilnih telefona, to jest registrovanim korisnicima svoje nove usluge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.