najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zakerberg: Na Fejsbuku nema mestu govoru mržnje

Osnivač Fejsbuka (Facebook) Mark Zakerberg izjavio je danas da ta društvena mreža u Nemačkoj nije dovoljno radila na sprečavanju govora mržnje.

Nemačke vlasti, zabrinute zbog rasističkih poruka na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama tokom migrantske krize, tražile su da se govor mržnje spreči.

Zakerberg je o tom pitanju u septembru razgovarao s kancelarkom Angelom Merkel, a ove nedelje se tokom posete Nemačkoj sastao i sa šefom njenog kabineta.

“Govoru mržnje nema mesta na Fejsbuku i našoj zajednici. Mislim da donedavno u Nemačkoj nismo dovoljno dobro radili i mislim da treba da radimo bolje”, rekao je Zakerberg na skupu u Berlinu.

Direktor Fejsbuka je rekao da se finansira tim koji saradjuje s policijom u borbi protiv govora mržnje na Fejsbuku. On je dodao da na je upoznavanje s nemačkim zakonima navelo Fejsbuk da proširi svoja shvatanja “zaštićenih grupa” i da ne bude tolerisan govor mržnje prema migrantima.

“Ima još da se radi. Želimo to da uradimo, ali mislim da smo jasno i glasno čuli poruku i posvećeni smo da radimo bolje”, rekao je  Zakerberg.

Direktor Fejsbuka je pohvalio vodjstvo Nemačke u izbegličkoj krizi, navodeći da je ono “inspiracija i model za svet”.

“Nadamo se da će više zemalja slediti Nemačku u ovome. Nadamo se da će SAD u ovome slediti nemačko vodjstvo”, rekao je Zakerberg.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike