Da li su ista interesovanja obavezna?

Kada se o ljubavi radi, prosto je neverovatno kako svako ima neki svoj „pravi recept“. Ti „pravi recepti“ šire se brzinom tračeva i zaljubljeni tinejdžeri će začas biti preplavljeni pričama kako prava veza treba da izgleda – recimo, da moraju imati u potpunosti ista interesovanja kao voljena osoba.

Da li stvarno morate imati ista interesovanja kao vaš dečko ili devojka? Razmislite o sledećem: da li imate u potpunosti ista interesovanja kao vaš drug ili drugarica, i ako nemate (postoji li uopšte ijedna osoba na planeti koja se interesuje za potpuno iste stvari kao vi?), da li vam to kvari prijateljstvo? Da li bi vam ipak bilo dosadno da se interesujete za potpuno iste stvari, pošto bi to bilo kao da se družite sa svojom kopijom?

Neko bi na ovo rekao da prijateljstvo ipak nije isto što i ljubav. Tačno je da prijateljstvo nije u svemu isto kao ljubav, ali u ovoj stvari jeste. Kada biste imali skroz ista interesovanja kao voljena osoba, nakon izvesnog vremena dosadili biste jedno drugom, pa čak i počeli da idete na živce jedno drugom, a da vam ne bi bilo jasno u čemu je problem kada bi trebalo fenomenalno da se slažete.

Zato, ne verujte kada vam neko kaže da ne volite svog dečka ako ne želite da gledate fudbalsku utakmicu s njim. Baš kao što ne znači da on vas ne voli ako mu se ne ide u šoping s vama. Potpuno je prirodno da se ne interesujete uvek za iste stvari, i sve što je potrebno jeste da se prilagodite toj činjenici. Recimo, ne viđate se tim-i-tim danom jer on tada gleda fudbal s ortacima – što taman možete iskoristiti da sa drugaricama radite nešto što bi njemu bilo dosadno, kao što je šoping, razgledanje izloga, tračarenje… A na žurke, naravno, idete zajedno.

To što se za neke stvari oboje interesujete privući će vas jedno drugom – a to što među vama ipak postoje razlike održaće vezu zanimljivom. Kombinacija ta dva učiniće da budete bliski, a da u vezi ipak nema dosade i da jedno drugom ne idete na živce, bar ne u skorije vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.