U trendu

Dragoceni smisao za humor

Volite li da se smejete? A ko pa ne voli, osim „smorova“ koji smatraju da su ljudi koji se smeju neozbiljni, ili još većih „smorova“ koji smatraju da je „kul“ ako konstantno delujete deprimirano, i to bez ikakvog razloga. Pošto skoro svi vole da se smeju (a oni koji ne vole, teško da vas na ma koji način zanimaju), to znači da je imati smisao za humor dragoceno, naročito kada tek stičete prijatelje ili pokušavate da osvojite simpatiju.

Zamislite da neko vas „muva“ i da „odvali“ neku stvarno dobru foru na koju se vi slatko nasmejete. Zar to nije super osećaj? I zar se ne biste odmah znatno više zagrejali za osobu koja ume na taj način da vas nasmeje? Po istom tom principu, i vama će odlično služiti ako umete da nasmejete druge, ili makar da imate smisao za humor i da sebe ne shvatate preozbiljno. Na šta mislimo? Recimo, na to da umete da se nasmejete na svoj račun – da vam ne smeta da ispričate neki blam koji vam se desio (naravno, nemojte pričati nikakvu baš tešku bruku i izbegavajte priče na koje bi neko mogao da bude gadljiv – ovo uključuje sve u vezi s povraćanjem, malom ili velikom nuždom, kao i menstruacijom).

Ono što je još bitno jeste da znate razliku između glupiranja (to jest, pravljenja budale od sebe) i stvarnog zabavljanja osobe s kojom razgovarate. Drugim rečima, ako kreveljenjem, sakrivanjem stvari, uzimanjem stvari koje onda odbijate da vratite i sličnim detinjarijama pokušavate da osvojite simpatiju, znajte da vam neće uspeti – samo ćete joj postati odbojni i smatraće da ste glupo derište.

Sad, šta ako baš i ne umete da nasmejete ljude? Gledajte filmove od kojih se smejete, čitajte knjige koje vas navode na smeh i skupljajte fore. Za početak nisu loši ni vicevi koje ste negde pročitali, a s vremenom, ako se dovoljno zanimate za humor, počećete da smišljate i sopstvene fore i da njima navodite sve oko vas da se osećaju mnogo prijatnije, što je, kao što smo već rekli, uvek na ceni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.