U trendu

Joj, stalno mislim o seksu!

Sedite na nekom dosadnom času, nastavnik priča o nečemu što vas baš i ne zanima, a nekoliko klupa dalje od vas sedi dečko koji vam se baš dopada (i koji nema pojma šta osećate prema njemu). Razmišljate kako bi bilo baš lepo da ste negde samo vas dvoje, u, recimo, finoj sobici u koju vam niko neće upasti, pa se ljubite, pa se mazite, zamišljate gde vas sve dodiruje i gde sve vi dodirujete njega…

Zvoni zvono za kraj časa, a vi se trgnete, posramljene, i nadate se da se na vama ne vidi previše o čemu ste razmišljale (zapravo, znate da se najverovatnije ne vidi ništa, ali vam se svejedno čini da se vidi sve). Strašno vas je blam: opet ste to uradile! Opet ste mislile o seksu! Ko o čemu razmišlja, a vi samo o seksu! I tako stalno. Mora da sa vama nešto nije u redu, već vidite kako se pretvarate u nekakvog manijaka i kako vas zatvaraju tamo gde vam je i mesto, gde ne možete nikog da povredite.

Opustite se! Sve je u redu s vama. I dečaci i devojke u vreme puberteta jako često misle o seksu, što je sasvim normalno. Vaše telo se budi i osećate seksualnu potrebu; plus vas konstantno svi mogući i nemogući mediji bombarduju provokativnim slikama, pričama, aluzijama… Kako na sve to ne misliti o seksu? Pored toga, samo vam se čini da neprekidno razmišljate o seksu; razmišljate o mnogo čemu, ali razmišljanja o seksu pamtite i upadljivija su vam jer se takvih misli stidite (recimo, pomislili ste i kako ćete da popijete malo vode na odmoru jer ste žedni, ali takva misao nema razloga da vam se zadrži u glavi osim ako baš umirete od žeđi).

Kad smo već kod čestih razmišljanja o seksu, još jedna česta pojava povezana sa takvim razmišljanjem jeste samozadovoljavanje. To je nešto čega se praktično svi stide i pitaju se da li je to štetno, kao i da li je sve u redu s njima ako to često rade. Samozadovoljavanje je potpuno normalna pojava kod adolescenata i odraslih, nije štetno osim ako to ne radite na neki način koji bi vas fizički povredio (štaviše, korisno je, jer se na taj način oslobađate seksualne napetosti) – i ne, nema razloga da se stidite toga. To (skoro) svi rade i normalno je. Zato, bez brige, bez stida – to jesu teme o kojima se nerado priča, ali u njima svejedno nema ničeg sramotnog i možete mirno da se opustite u pogledu svoje normalnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.