Najgore obučene žene u 2003. godini

Gospodin Blekvel (Mr. Blackwell), modni kritičar, proglasio je po 44. put najbolje i najgore obučene javne ličnosti u 2003. godini. Već je postala tradicija da gospodin Blekvel (Mr. Blackwell), samoproklamovani modni guru, ocenjuje uskus poznatih dama, i to na nimalo laskav način. Mi vam svake godine prenosimo njegove modne ocene, pa će tako biti i ovog puta. Ako želite da se podsetite Blekvelovih ocena iz ranijih godina, iskoristite linkove ispod teksta.

Paris Hilton, naslednica čuvenog lanca hotela i novopečena internet seks ikona, nalazi se na vrhu liste najgore obučenih žena 2003. godine. Blekvel je šaljivo izjavio da je u moru neukusa Paris bila toliko očigledan izbor kao da je nosila svetleći znak „izaberi me“ na glavi. Hiltonova, dvadesetdvogodišnja naslednica, bila je suočena sa seks skandalom prošle godine, jer se amaterski snimak seksualnog čina sa tadašnjim dečkom, Rikom Salomonom (bivši muž Šanen Doerti), pojavio na Internetu. Nakon toga, Paris je postala zvezda jednog „reality“ šoua čija bi okosnica mogla da stane u tri reči – bogatašice na selu.

Gospodin Blekvel je modna legenda, pre svega u sopstvenim očima, ali je neosporno jedini krivac za nekada očaravajući izgled glumačkih legendi kao što su Džejn Mensfild (Jayne Mansfield) i Džejn Rasel (Jane Russell).

Na listi najgore obučenih ličnosti Hiltonovu u stopu prate Britni Spirs i Madona, koje dele drugo mesto. Za njih je Blekvel imao standardno osorne reči „hvale“. Na trećem mestu našla se folk pevačica Šanija Tvejn, koju je Blekvel nazvao Kalamiti Tvejn i zvezdom kantri kiča. Glumica Dajana Kiton našla se na četvrtom mestu; njoj je Blekvel zamerio utegnutost i nemaštovitost. Na petom mestu se našla mlada pevačica Džesika Simpson, kojoj je Blekvel predložio da otpusti stilistu i zaposli mađioničara. Glumica Lara Flin Bojl našla se na poslednjem mestu; za nju je Blekvel rekao da je nekada dovoljna samo jedna modna greška da bi se neko našao na listi. U slučaju Flin Bojlove, greška je toaleta, bolje reći baletska haljinica, koju je glumica nosila prošle godine na dodeli „Zlatnog globusa“.

Crna modna lista gospodina Blekvela, ili najgore obučene žene u 2003. godini

 1. Paris Hilton (Paris Hilton)
 2. Britni Spirs (Britney Spears) i Madona (Madonna)
 3. Šanija Tvejn (Shania Twain)
 4. Dajana Kiton (Diane Keaton)
 5. Džesika Simpson (Jessica Simpson)
 6. Selin Dion (Celine Dion)
 7. Misi Eliot (Missy Elliott)
 8. Melani Grifit (Melanie Griffith)
 9. Kortni Lav (Courtney Love)
 10. Lara Flin Bojl (Lara Flynn Boyle)

Na Blekvelovoj listi „predivnih, modno nezavisnih žena u 2003. godini“ našle su se:

 1. Nikol Kidman (Nicole Kidman)
 2. Dženifer Garner (Jennifer Garner)
 3. Dajana Lejn (Diane Lane)
 4. Selma Hajek (Salma Hayek)
 5. Opra Vinfri (Oprah Winfrey)
 6. Keti Holms (Katie Holmes)
 7. Bijons Nouls (Beyonce Knowles)
 8. Fejt Hil (Faith Hill)
 9. Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker)
 10. Sofi Ris-Džouns (Sophie Rhys-Jones)

Korisni linkovi:
Najgore obučene žene u 2001. godini
Najgore obučene žene u 2002. godini

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.