Naočare za kuce

Sunčane naočare za pse: zvuči pomalo šašavo, zar ne? Kao nekakav hir vlasnika pasa – vlasnika koji pošto-poto hoće da prate neki luckasti trend koji će sigurno vrlo brzo proći? Moguće je da ste i na našim ulicama videli kuce sa naočarima za sunce – verovali ili ne, ali to i nije baš toliko luckasto koliko na prvi pogled može da izgleda.

Recimo, sa porodicom ste, putujete kolima i vaše mezimče se vozi s vama – a psi vole da proture glavu kroz prozor. Ima i onih koji voze psa na motoru. Možda ste, jednostavno, često sa svojom dragom kucom na suncu, bilo da se radi o plaži ili gradskim ulicama. U svim tim prilikama nije nikakva modna ludost zaštititi oči svog mezimca.

Naime, vašoj kuci može se desiti da joj tokom jurcanja, cunjanja po žbunju u potrazi za zanimljivostima ili vožnje kolima nešto uleti u oko; pored toga, nisu samo ljudske oči osetljive na sunčevu svetlost. Zato je neophodno da zaštitite oči svog mezimca odgovarajućim naočarima.

Sunčane naočare za pse imaju i svoj popularan naziv – „doglesice“. Stakla ovih naočara napravljena su od polikarbonata koji se ne magli, sa zaštitnim faktorom protiv ultraljubičastog zračenja i lastišem koji ih drži čvrsto priljubljene uz glavu vašeg ljubimca. Mogu se nabaviti u crnoj, plavoj i šampanjac boji; veličina i oblika ima kako za čau-čau, tako i za mastifa. Cena? Nije preterano visoka – tridesetak dolara.

Kao što smo spomenuli, kuce sa naočarima već je moguće videti prilikom šetnje gradom (recimo, ukoliko šetate Knez Mihailovom ulicom). Pošto se ne radi ni o kakvoj modnoj ludosti, već o zaštiti vašeg ljubimca, možda bi trebalo razmisliti o njihovoj nabavci – verovatno će se i vaši roditelji složiti s tim da vam pomognu u nečem ovako lepom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike