Nema više „Prijatelja“?

Da li je „Prijateljima“ došao kraj? Serija koju gledamo i na jednom od naših televizijskih kanala, traje već osam sezona u SAD-u. Velika je verovatnoća da će to biti i poslednja.

Početkom oktobra, preko 30 miliona gledalaca bilo je pored malih ekrana u trenutku kada je Rejčel, jedna od junakinja serije, trebalo da obelodani ko je otac deteta koje nosi. Samoj glumici, Dženifer Aniston, koja igra ulogu Rejčel, teško je palo to što je možda ova sezona i poslednja: „Srce mi se slama kada mislim o kraju ove serije, trudim se da ne zaplačem. Ovih osam godina provedenih zajedno sa ostalima bile su godine intenzivnog druženja i zajedno smo dosta toga prošli. Ovo predstavlja prekretnicu u našim životima…“

Ostali članovi ekipe dele mišljenje sa Dženifer. Slažu se u tome da će u seriji ostati do kraja, sve dok se bude snimala. Sa druge strane, producenti, TV kuća NBC, uvela je drastične izmene u seriji kako bi privukla što veći broj gledalaca i samim tim produžila joj vek. Novi preokreti u osmoj sezoni i dalje drže pažnju. Neki od njih bili su iznenađujući i za same aktere u seriji. Za one koji prate seriju dovoljno je spomenuti da izgleda da je Ros otac Rejčeline bebe, Monika i Čendler već na svom medenom mesecu imaju probleme, glumac Šon Pen (Sean Penn) će se pojaviti u ulozi dečka Fibine sestre bliznakinje, itd. Producenti se nadaju da će ti događaji omogućiti nastavak serije i konstantnu gledanost, koju je do sada serija imala. Ne osećaju se istrošeno i misle da „Prijatelji“ mogu još uvek dosta toga da pokažu a da se ne ponavljaju, da imaju novih šala na pretek, koje nisu ispričane i pokazane u dosadašnjim epizodama širom sveta.

Iako postoji dosta serija istog tipa, nijedna nije tako dugo ostala na top-pozicijama, kako u SAD-u, tako i izvan. Tvorcima, kao i akterima, ne smetaju sve te kopije koje se prave, jer znaju da jedino „Prijatelji“ imaju sve to zajedno. Konkurencija im nije ni za prići a ujedno ih tera da budu bolji. Prednost ove serije je to što su od samog početka akteri ostali isti, glumci se ne menjaju, uverljivi su, i ceo tim je uigran. Svako od njih zna da je jednako važan u seriji, i nijedan lik nije na drugom mestu. Nadamo se da će ih to održati i da će se epizode snimati i dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.