U trendu

Nije popustio u svađi

Svađe nikada nisu lepe, ali se u skoro svakom međuljudskom odnosu bar nekad dese. Nekada neko odbije da se svađa, nekada neko vrlo brzo popusti (što se drugoj strani dopadne), nekada su obe strane nepopustljive… Zanimljiv je slučaj kada momak koji je ranije brzo popuštao svojoj devojci kad se posvađaju reši da ovog puta ne popusti.
Devojci se, naravno, neće dopasti to što je svađu „izgubila“. Međutim, takvo nepopuštanje (opet, govorimo o vezi u kojoj je on ranije redovno i lako popuštao, ne o onoj kada on svaki put mora da istera svoje) može da bude pozitivan znak za vezu; tačnije, veoma pozitivan. Kako to?
Tako što znači da mu je stalo. I to, najčešće, ne samo do onoga oko čega su se posvađali već dečko postaje zagrejaniji i za samu vezu. Dok nije nešto posebno zagrejan, lako je popustiti, u stilu: „Ajde, mala, neka bude po tvome“, jer mu ionako nije stalo – ako zaključi da mu se više ne dopada, okončaće vezu i brzo je zaboraviti. Međutim, ako mu je stalo do veze, i ako razmišlja da u njoj i ostane, da to bude nešto koliko-toliko dugotrajno, dečko neće biti baš toliko popustljiv, jer će želeti da u vezi obezbedi da i on bude zadovoljan. Recimo, lako je jednom odustati od odlaska na utakmicu da bi ostao s devojkom, ali ako su utakmice nešto što je tom momku važno, neće želeti da ih se odrekne na duže staze – što znači da je počeo da i o toj vezi razmišlja kao o nečemu što je na duže staze.
Naravno, i dalje stoji ono što i inače stoji za svađe: da se treba suzdržati od vređanja, napada na ličnost umesto na postupak, da se treba držati konkretnog problema, a ne kretati „od Kulina bana“, da se u svađi ne radi o tome da neko pobedi a neko izgubi (ko god da „pobedi“, dobra veza je na gubitku) već da se ljudi dogovore i reše problem. Samo, eto, nije loše znati da to što je dečko počeo da ne odustaje tako lako tokom sukoba najčešće pozitivan znak, koji znači da mu je do veze i do devojke sve više stalo. Drage naše mlade dame, setite se toga kad se sledeći put „pokačite“ s dečkom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar