Njemu se ne priča preko telefona

Momci nekad izluđuju devojke (i devojke momke, što se toga tiče). Jedna od osobina dečaka koja devojkama, naročito njihovim devojkama, nikako nije jasna jeste ta da najčešće nisu skloni dugim razgovorima preko telefona.
Naravno, ovo ne važi za baš sve momke, ima i onih koji će s uživanjem satima i satima ćaskati preko telefona. Međutim, najčešće momci nisu takvi. Posledica toga je da devojka može satima da priča telefonom sa svojim drugaricama i da ni njoj ni njima ne bude dosadno (i ovde postoje izuzeci, devojke koje uopšte ne vole telefoniranje) – uvek ima još nešto što bi moglo da se kaže, na negodovanje roditelja koji plaćaju račun za telefon, ali kad pokuša to isto sa svojim dečkom, njegovi odgovori su kratki i brzo ostane bez ičega što bi rekao. Onda se devojka upita: o čemu se tu radi? Da li je momak ne voli? Ne priča mu se? Ili s njom nema o čemu da priča?
Radi se o tome da su momci, uopšteno uzev, manje skloni priči od devojaka. Devojkama dugi razgovori služe za međusobno zbližavanje. Momcima za zbližavanje mnogo više služi zajednička akcija nego razgovor (otud, između ostalog, njihova ljubav prema igranju basketa ili fudbala s prijateljima). A u dugim razgovorima preko telefona ne vide baš neku svrhu – vole oni da vam čuju glas, ali mnogo više vole kada ste pored njih, pa mogu i da vas vide, dodirnu, osete vaš miris… Ovako, samo sede, pričaju, slušaju i gledaju u prazno. Nije zabavno ni, što se njih tiče, zbližavajuće. Momci najčešće smatraju da telefon služi za dogovor, ne za razgovor. Plus, ako se često viđate s momkom (što definitivno vole, ako je ikako izvodljivo), vi ćete prilikom tih viđenja i razgovarati i dečko neće imati baš mnogo toga da vam kaže što vam već nije rekao.
Dakle, ako vas brine da li vas dečko voli jer preko telefona nešto kratko promumla i nije mu do priče, ne uzrujavajte se. To što on ne želi da na taj način ćaska s vama veze nema s tim da li vas voli – telefon je to što on ne voli, bar ne za tu svrhu. A vas će vrlo rado videti i uživati s vama i dati sve od sebe da i vi uživate s njim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.