On ne zove na vreme

Imate dečka. Možda ste tek odnedavno zajedno, možda ste zajedno već neko vreme. Lepo vam je, ali postoje neke stvari kod njega koje vas nerviraju. Recimo, to što vas nije pozvao onda kada je rekao da će vas pozvati. Vi se ne odvajate od mobilnog, gnjavite matorce i sve ukućane stalnim zapitkivanjem da li vas je neko zvao na fiksni, proveravate da li su vam svi telefoni ispravni, ali ne, ništa se ne dešava. On ne zove. A rekao je da će zvati! Uh, ti dečaci! Šta mu uopšte znači takvo ponašanje?

Svakakve misli vam prolaze kroz glavu dok pokušavate sebi da odgovorite na to pitanje. Ima drugu, nešto mu se desilo, nije mu baš mnogo stalo do vas… Nešto je ozbiljno u pitanju, sigurne ste u to – jer, on je rekao „zvaću te sutra“, to sutra je stiglo i već polako prolazi, a on nikako da se javi. Jooj, zašto se već jednom ne javi?

S mnogim dečacima stvari stoje ovako: kada kažu „zvaću te sutra“, to nije nikakva precizna vremenska odrednica. Za drugaricu znate, kad kaže da će vas zvati posle podne, to znači da će vas zvati čim se završi njena omiljena serija (koju i vi pratite, pa ionako u baš to vreme ne biste ni želele da vas uznemiravaju telefonom). Međutim, kad dečak kaže „zvaću te sutra“, to znači samo „neću te zvati danas“. A i to „ne danas“ nije naročito precizno – može se desiti da vas pozove kroz tri dana, a može se desiti i da vas pozove kroz dva sata i kaže vam da mu nedostajete i da zove samo da vam čuje glas.

Ako vas dečko ne pozove „sutra“, lako može da se desi da se samo zaigrao uz svoj dragi kompjuter. Zaista su retki dečaci koji umeju istovremeno da se igraju na kompjuteru i da pričaju telefonom. Zato, ne nervirajte se previše. Ako imate nešto o čemu treba brzo da se dogovorite s dečkom, zovite vi njega; ako nemate, čekajte da vas pozove, ili mu pošaljite neki SMS (bez gunđanja o tome što vas još nije pozvao).

Ukoliko se pak desi da vas nedelju dana ne pozove, zaboravite na njega. Ili ne želi da vas zove, ili je uspeo da izgubi vaš broj i nije se potrudio da ga na neki način nađe. U takvoj situaciji preostaje vam samo da nađete nekog drugog, ko će bolje umeti da vas ceni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.