On vas posmatra

Ako vas je naslov ovog teksta uplašio i podsetio na neki horor film, ne brinite, ne radi se ni o čemu zastrašujućem. Ne radi se ni o reality-show-u „The Big Brother“, već samo o činjenici da vas, ako ste devojka, dečaci posmatraju. Posmatraju vas i druge devojke, ali na drugačiji način; one se porede s vama, a ako ste im drugarica, možda će vam i staviti zaista prijateljsku primedbu na izgled.

Dečaci, kada vas posmatraju, procenjuju vaš izgled jer su zainteresovani za vas. Po izgledu se stiče prvi (mada ne i poslednji) utisak. Kad vas posmatra druga devojka, ona će pomisliti kako vam je zadnjica velika, pitaće se imate li celulit, procenjivaće vašu građu, oblik vaših nogu (i da li su, po njenom mišljenju, bolje od njenih)…

Dečak će posmatrati vaše telo znatno duže nego bilo koja devojka. Međutim, ako mislite da je to užasno jer će tako videti mnogo više mana i nedostataka, opustite se! Uopšte nije tako. Većina stvari na koje devojke toliko mnogo obraćaju pažnju dečacima ne izgledaju bitno. Vi ćete, recimo, misliti da vam je zadnjica prevelika, a butine predebele – a on će pomisliti „Vau, kakvo divno zaobljeno telo!“. Dok ćete se vi „žive pojesti“ zbog stomačića, on će želeti da ga dodirne i mazi, da spusti glavu na njega i uživa u mekoti.

Da skratimo: dok je devojkama jako bitno da izgledaju vitko, ideja dečaka o devojci koja im se dopada može se opisati sa „zgodna za maženje i gnjavljenje“. Suprotno opštem mišljenju i „mačo imidžu“ koji sami dečaci furaju pred svojim društvom (da ne bi bili proglašeni slabićima i maminim mazama), i dečaci uživaju u maženju i nežnostima.

Zato, ako vas on dugo gleda, bez brige! On ne uočava hiljadu mana na vašem telu, već jednostavno uživa u pogledu. Uopšte se ne bi bunio da mu priđete i to zgodno telo obavijete oko njega.

U redu, pogledaće on – izbuljeno – i devojku koju smatra jako ružnom, ali na njoj mu se pogled neće zadržati naročito dugo. Biće to „Vidi ala je ova ružna!“, a zatim će skrenuti pogled i dugo ga zadržati na nečemu što mu znatno više prija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.