U trendu

Plavuša ili brineta? (1)

Kada prvi put promeni boju kose, većina devojaka opredeli se za to da postanu plavuše. Kaže se da muškarci više vole plavuše; ipak, nije baš dobra ideja biti plavuša ako vam ta boja kose jednostavno ne stoji dobro. Samo, kako biti siguran? Kako znati da li bolje izgledate kao plavuša ili kao brineta? To određuje više faktora – vaša boja tena, kvalitet vaše kose, koliko šminke koristite… Evo na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju.

Plava boja kose lepo stoji devojkama koje imaju ružičast ten. Takva kosa osvežava lice, a isto tako sprečava i da ono izgleda suviše bledo (što bi mogao da bude slučaj sa tamnijom kosom). Pored toga, ružičast ten ili dosta šminke u nežnijim bojama bili bi u kontrastu sa „toplim“ nijansama smeđe kose.

Ako želite da imate modernu frizuru i da istovremeno nosite vrlo kratku kosu, plava boja je super za to. Današnje trendi frizure imaju nijansirane pramenove, a to se najbolje primećuje na kratkoj plavoj kosi.

Ukoliko vam je potrebno trenutno popravljanje raspoloženja, plava kosa će vam pomoći u tome. U trenucima kriza i neraspoloženja, friziranje za devojke (i žene) ima veoma terapeutski efekat, a plava boja kose ima osvežavajuće dejstvo na psihu. Osetićete se kao preporođeni!

Volite da ste u centru pažnje? Plavuše uvek privlače najviše pažnje – blondine uvek dominiraju na fotografijama, u filmovima i slično, a i uvek se izdvajaju u gomili. E, sad, to može imati i neke negativne posledice – ljudi često (potpuno pogrešno) veruju da su plavuše znatno pristupačnije, pa ih više i uznemiravaju i „smaraju“.

Evo nekih zvezda kojima plava boja kose definitivno bolje stoji nego smeđa: Britni Spirs, Kristina Agilera, Gvinet Paltrou. Sa druge strane, evo i onih kojima bolje stoji smeđa kosa: Džina Dejvis, Mendi Mur, Džulija Roberts.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.