Pravila oblačenja

Dođete sa raspusta u školu i – nastavnik vas vrati kući da se presvučete, jer niste prikladno obučeni za školu. Da, biće još toplih dana, ali to ne znači da bi u školu, čak i kada je teška vrućina, trebalo dolaziti kao da idete na plažu.
Uniforme u našim školama ne postoje, što vam daje dosta slobode u izboru toga što ćete obući (i mogućnost da svakog dana u školi pravite malu modnu reviju), ali neka pravila pristojnosti i prikladnog oblačenja ipak postoje. Ta pravila kažu da u školi ne treba nositi šortseve, mini suknje (ma koliko vam noge super izgledale u njima), topove i slično.
Stop tiraniji, pustite nas da se oblačimo kako hoćemo – rekli bi neki. Uglavnom vam i jeste dopušteno da se obučete kako želite, dokle god pristojno izgledate. Razmislite: da li vam je zaista toliko bitno da baš ultrakratki minić nosite u školi? Ako volite takve suknje, možete ih nositi van škole (kad izlazite, na žurkama i slično), zar ne?
Normalno je da, kao tinejdžeri, osećate potrebu da se bunite; ali zašto biste trošili energiju na sukob s profesorima zbog nečega što vam, u krajnjoj liniji, i nije previše bitno ni za školski ni za privatan život? Čak i da dobijete tu bitku, samo biste se zamerili profesorima – i, moguće, ne biste kasnije postigli nešto drugo, nešto što vam je mnogo značajnije.
Lagane letnje pantalone ili nešto duža suknja, lepa tanka haljina ili neka kombinacija sa džinsom, bilo šta od toga učiniće da izgledate lepo i atraktivno. Zapravo, znatno atraktivnije nego da sve svoje "atribute" ponudite kao na tacni. Što se dečaka tiče, ne bi bilo loše da znaju da muške maljave noge u šortsu ne izgledaju baš privlačno.
Pravila oblačenja u školi nisu toliko restriktivna kao što bi nekima moglo da izgleda. U principu, skoro sve je dozvoljeno – dokle god izgledate kao da ste došli u školu, a ne na plažu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.