Prednosti i mane ljubavi s prijateljem (2)

Još jedna prednost: ta osoba je već deo vaše ekipe s kojom stalno visite. To nije uvek neophodno, naravno, ali svakako je super kad ne morate da se bojite da li će vaše društvo prihvatiti vašeg dečka ili devojku.

S druge strane, društvo može i previše da vam se uplete u vezu – pošto ste oboje deo stalne ekipe, verovatno će vaše društvo smatrati da ima pravo na veoma slobodne komentare. Još gore: ako vam veza ne uspe, može se desiti da se i društvo rasturi, jer neki stanu na vašu, a neki na njegovu ili njenu stranu.

Može se desiti i da, iako vam ta osoba super odgovara kao prijatelj ili prijateljica, jednom kad ste u vezi, postane drugačija. Na primer, ljubomorna – previše ljubomorna za vaš ukus. Plus, s prijateljem ili prijateljicom ste nekad u stanju da razgovarate i o onome o čemu baš i ne biste želeli da razgovarate s dečkom ili devojkom, recimo, o bivšim ljubavima, o nesigurnosti zbog sopstvenog izgleda i slično. Ako odjednom (to jest, nakon početka veze) prestanete da razgovarate s njim/njom o tome, vaš dragi ili draga mogu se osetiti povređeno.

Još jedan mogući problem veze s prijateljem ili prijateljicom je što može da vam nedostaje romantika. Jednostavno, navikli ste da se jedno prema drugom ponašate na određeni – drugarski – način i taj obrazac ponašanja prenesete i u vezu. To onda dovede do još jednog mogućeg problema: veza vam postane dosadna i neuzbudljiva. Nema otkrivanja novog, možete da predvidite svaki sledeći potez dečka ili devojke… Opet, to ne mora nužno da bude mana, jer možete da uživate u vezi koja kao da traje već sto godina i u kojoj vam je uvek lepo. Da tako kažemo, odomaćeni ste jedno s drugim.

Kao što vidite, ma koliko prednosti da ima veza s prijateljem ili prijateljicom, ima isto toliko mogućih mana. Na vama je da odlučite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.