najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Preterivanje s lažnim tenom

Mnogo je onih koji vole da izgledaju preplanulo, a koristiti kreme za samopotamnjivanje i tako dobiti lažni ten je ipak zdravije nego preterati s boravkom na suncu tako da vam koža bude oštećena, ili provoditi vreme u solarijumu. Ipak, ni s lažnim tenom ne treba preterivati.
Jedan od razloga za nepreterivanje je zdravstveni. Kreme za samopotamnjivanje vam neće naneti neku posebnu štetu ako se nanose u razumnoj količini, ali ako se svaki čas mackate njima, na kožu i preko nje u organizam unosite gomilu hemikalija koje nisu predviđene da se u organizam unose u neograničenim količinama, pa biste mogli da iritirate kožu, da je oštetite, da postanete alergične na neki od sastojaka iz kreme, da krene sve živo da vas svrbi pa da se osećate kao pas pun buva koji se svaki čas češe…
Drugi razlog je estetski. Da, znamo da se krema za samopotamnjivanje nanosi zato da biste izgledale lepše – ali ako se s tim kremama pretera, nećete izgledati lepše. Previše lažnog tena deluje, kao što mu i ime kaže, lažno. Dobije se neka veštačka boja, do koje prirodnim putem ni na koji način ne bi moglo da se dođe, pa izgledate neprirodno, izdvajate se u gomili ne lepim i privlačnim izgledom, nego po principu: "Vidi onu tamo, na šta liči!", gledaju vas kao što bi gledali nešto uvrnuto u cirkusu.
Ukoliko želite da izgledate preplanulo, a ne želite da preterate s izlaganjem sunčevim zracima (što je pametno, time čuvate svoju kožu i kompletno zdravlje), niti da ten steknete boravkom u solarijumu (takođe pametno, ni solarijum nije zdrav), kreme za samopotamnjivanje i lažni ten koji se pomoću njih dobija su sasvim prihvatljivo rešenje (samo nemojte da zaboravite da taj lažni ten ne predstavlja nikakvu zaštitu od sunca, jer vam koža nije zaista potamnela, to je samo malo "farbe"). Izgledaćete lepše, ako je preplanuli izgled ono što smatrate lepšim (ima ko više voli svetlu kožu), što bi moglo da vam ulije samopouzdanje i učini da se osećate bolje – a kad se super osećate, i drugima lepo izgledate. Ali, ne preterujte, potrudite se da vaš izgled deluje prirodno, inače rizikujete da od vesele preplanule devojke postanete neko ko kao da je upao u mnogo nezgodnu farbu koju sad nikako ne uspeva da spere sa sebe.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike