U trendu

Preživeti vezu na daljinu (1)

Ljubav je mnogo lepa stvar. Veze su takođe lepe – onda kada su lepe. Međutim, šta se dešava kada nekom prilikom upoznate mnogo simpatičnog dečka ili devojku, dopadnete se jedno drugom, počnete vezu, a ne živite u istom mestu (tipično za upoznavanje na letovanju, recimo)? Da li će vaša veza, po onom daleko od očiju, daleko od srca biti unapred osuđena na propast? Ne mora da znači. Evo kako sve sebi možete pomoći da „preživite“ vezu na daljinu.

Jedan kutak u svojoj sobi možete posvetiti svom dalekom dragom ili dragoj. Tu možete držati fotografije voljene osobe, kao i razne uspomene na trenutke koje ste proveli zajedno. Tako ćete u svakom trenutku moći da bacite pogled na njega ili nju.

Nije loše ni ako imate neku stvar voljene osobe: majicu, jastuk, plišanu igračku – nešto što je zgodno da ponesete sa sobom u krevet i što, po mogućnosti, sadrži njihov miris (podrazumeva se da ta stvar ipak mora da bude čista).

Možete da smislite neki sopstveni zajednički ritual. Recimo, da ćete svako veče u istom trenutku pogledati u nebo. Možete čak i da odredite neku posebnu zvezdu kao zvezdu vaše ljubavi, ili sazvežđe, svejedno.

Vaš dragi ili draga verovatno imaju neki omiljeni gel za tuširanje, dezodorans, parfem ili kremu koju stalno koriste i na koju stalno mirišu. Nabavite i vi sebi takav proizvod i pomirišite ga kad god to poželite – podsetiće vas na voljenu osobu. Možete i sami početi da koristite taj proizvod (pre svega mislimo na gel za tuširanje – ipak bi bilo previše da dečak koristi parfem predviđen za devojke), tako ćete sebi mirisati na voljenu osobu i pomalo se osećati kao da ste upravo bili u njenom zagrljaju.

Dopada vam se glas vašeg dečka ili devojke? Snimite ga na MP3 plejer, mobilni, telefonsku sekretaricu, neku kasetu… Tako ćete, kad god poželite da im čujete glas, to moći i da učinite a da zbog toga vaši roditelji ne plaćaju enormne telefonske račune.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.