Rasprodaje – iskušenja i dileme

Pored silnih praznika, januar karakterišu i već uobičajene rasprodaje – pravi melem za slavljima istanjene novčanike. Ukoliko nameravate da se na minus beskonačno muvate po gradu kako biste iskoristile popuste, nije na odmet da dobro razmislite šta vam zaista nedostaje.

U ženskom ormanu definitivno moraju postojati suknja i pantalone od neuništivog džinsa i klasične crne pantalone bez ikakvih detalja. Farmerke su odevni predmet koji, s obzirom na različite krojeve i modele, savršeno izgleda na svakoj devojci. Bitno je da otkrijete model koji vam dobro stoji; ne kupujte ih ukoliko još u butiku niste zadovoljne odrazom u ogledalu. To je osnova tinejdžerske garderobe, uz razne kombinacije svakoga dana možete izgledati drugačije. Detalji su opet u prvom planu – čarape raznih dezena i boja, široki kaiševi, lude torbice i nakit, kačketi… Uz već proverena jeftinija mesta u gradu i pomenute rasprodaje, sigurno ćete pronaći nešto što će vam se svideti.

Malo je devojaka koje se uklapaju u idealni tip (čak su i manekenke koje šetaju modnim pistama nezadovoljne nečim na svom telu) – ili ste previsoke, ili niske, širokih kukova, mršave, punije… Garderoba može naglasiti vaše prednosti a sakriti mane. Ako ste više nego što je prosečno, ne kupujte ništa sa vertikalnim prugama, izaberite jednobojnu odeću. Punije devojke trebalo bi da izbegavaju vodoravne pruge i šarene dezene. Niske treba da se odluče za mekše linije i materijale koji padaju.

Izboru obuće treba posvetiti posebnu pažnju, bez obzira na to da li kupujete cipele za svaki dan ili ekstravagantne s visokim potpeticama za večernje izlaske. Dobre cipele odaju osobu od ukusa. Isprobajte i cipele koje vam se nisu naročito dopale u izlogu, neke lepše izgledaju na nozi. Udobnost je bitnija od izgleda; ne kupujte neudobnu obuću samo zbog toga što je poslednji modni krik. Neudobnost garantuje probleme sa stopalima (žuljeve i kurje oči) i dovodi do deformiteta stopala, zbog čega možete žaliti čitavog života.

Kada obujete cipelu, u prednjem delu uvek mora biti toliko mesta da možete micati prstima. Ne sme vas stezati ni na peti, ne sme vam spadati sa stopala dok hodate. Obavezno probajte obe cipele i prošetajte prodavnicom. Ukoliko vas žuljaju, odmah zaboravite na njih. Ne nasedajte na priče prodavačica kako je to koža, koja će se s vremenom oblikovati prema vašem stopalu. Naravno, pre nego što krenete u potragu za obućom, razmislite o odeći koju ćete nositi uz nju. Ukoliko su cipele udobne, a tip i boja odgovaraju većini stvari iz vašeg ormana, pronašle ste komadić koji nedostaje u kreiranju dobrog izgleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.