U trendu

SMS zavisnik

Manija za mobilnim telefonima očigledno vlada u celom svetu. Slanje poruka preko mobilnog telefona je zaista izvanredna demonstracija moderne tehnologije, a čak i da i sami niste SMS zavisnik, sigurno znate nekoga ko to jeste. Danas, mobilni telefoni su rasprostranjeniji no ikad, a to isto su shvatili i ljudi iz firme Genie i uradili jednu jako zanimljivu stvar.

Firma Genie je nedavno izdala vodič kroz SMS jezik. Vodič se zove „Genie SMS DXNRE“ i dizajniran je u Londonu da bi omogućio korisnicima mobilnih telefona da od ovakvog načina komunikacije izvuku maksimum, štedeći svoje vreme jer koriste manji broj karaktera.

Sadrži korisne skraćenice kao što su 4tUn8 što znači fortunate, 1dRfL što se prevodi kao wonderful, a ako vam neko pošalje tekst UR so c%l to znači da misli da ste veoma cool. Jeste da ćemo mi iz Jugoslavije „malo“ teže doći do ovog rečnika, ali eto jedne sjajne ideje za uvođenje zanimljivih izraza i u tvoju SMS komunikaciju. Iskoristi navedene i probaj da smisliš nove skraćenice. Na kraju možda i ti napišeš knjigu 🙂 S obzirom koliko su mobilni telefoni u ekspanziji, verujemo da bi bila veoma čitana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.