U trendu

Ubrzaj metabolizam i izgledaj lepše!

Brine te višak kilograma? Očajnički želiš da uskočiš u neki cool kupaći kostim, ali nisi sigurna da li tako nešto dolikuje tvojoj težini? Ni ne pomišljaj na sulude dijete već ubrzaj metabolizam uz pomoć narednih saveta:

  • Nikada ne preskači obroke! Kada god ne jedeš, tvoje telo šalje stomaku signale da uspori metabolizam.

  • Pokušaj da između obroka jedeš neke zdrave grickalice, kao što su voće i povrće. Time ćeš poboljšati probavu svega onoga što je ostalo u stomaku i osećaćeš se bolje kada sledeći put jedeš.

  • Vežbaj svakog dana ujutru i pre večere. Tvoje telo je stvoreno da radi i da bude aktivno svakoga dana a ne samo jednom ili dva puta nedeljno. Pored toga, aktivnost ti pomaže da izgradiš lepe mišiće i da imaš čvrst stomak. Za tako nešto se vredi potruditi!

  • Razmisli o uzimanju vitamina. Kupuj one koji sadrže kalcijum kao i vitamine za odrasle, zato što kada zađeš u „izvesne godine“, tabletice u obliku lavića više ne zadovoljavaju potrebe tvog organizma. Vitamin C je dobar za prehlade, a vitamin E ulepšava tvoju kožu, oporavljajući je od ožiljaka nastalih od bubuljica.

  • Pij puno tečnosti, naročito vode i mleka. Potrebno je da popiješ osam čaša vode dnevno i da ti to postane redovna navika.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.