U trendu

Voleti nekog jer je to „in“

Povremeno se čuje da je nešto „in“, što može da ima smisla ako se priča o, na primer, modnim trendovima, mada ni tada ne znači da ste obavezni da se ponašate onako kako trendovi nalažu. Međutim, priča o tome šta je „in“ prečesto se sa (ipak sporednih) stvari prenese i na ljudska bića, što je potpuno besmisleno.
Tako, pročitate negde da su mršavice „in“, ili bucke, ili visoki momci. I ako iole razmislite o tekstu koji tvrdi tako nešto, shvatite i da se implicitno tvrdi da bi takve osobe trebalo da vam se dopadnu. Da bi s njima trebalo da izlazite. Družite se. I u takve bi se trebalo zaljubiti. Trebalo bi da volite nekog jer je visok, a negde piše da su visoki momci „in“.
Zvuči vam krajnje glupo? Jeste glupo. I ne bi ni bilo vredno pažnje da nemali broj ljudi ne „padne“ na to. „In“ je biti pametan, ajde da ja pročitam neku knjigu. „In“ je biti mršav kao kostur, pa prestanete da jedete. Obline su „in“, ješću slaninu za doručak, ručak i večeru. I zaljubićete se i izlaziti s onakvim momcima i devojkama kakvi su trenutno „in“. A čim se trend promeni, raskinućete s njima (neko može da se promeni u skladu s trendom, ako baš hoće, ali ako su „in“ visoki momci, a onda oni sitniji, šta momci tu mogu da učine?) i početi da izlazite s nekim drugim. Baš i ne zvuči kao nešto što veze ima s ljubavlju, zar ne?
Trendovi mogu da budu zabavni, interesantna zanimacija i nešto za popunjavanje vremena. Nije loša ideja ni koliko-toliko ih pratiti, biti u toku šta je „in“, da ne biste u društvu delovali kao da ste pali s Marsa. Ipak, nipošto im, ni u jednom segmentu života, a naročito ne kad se radi o nečemu tako bitnom kao što je ljubav, ne treba robovati. Najbolje je biti svoj, raditi ono što se vama dopada i što vam prija, voleti osobe koje vas čine srećnim bez obzira na to da li su „in“, a trendove tretirati kao nešto zanimljivo, ne i kao obavezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.