najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zabavan i bezbedan vikend s prijateljima (3)

Pisali smo o nekim pravilima kako da vam vikend koji s prijateljima provodite u nekom drugom gradu bude bezbedan, tako da vam zabava ne bude povarena time što je neko bez veze povređen. Danas pročitajte o preostalim pravilima.
7. Ostanite u kontaktu i s prijateljima s kojima putujete i s roditeljima. Verovatno nećete baš u svakoj sekundi biti s kompletnom ekipom s kojom putujete kao da ste vezani lancima jedni za druge, ali budite u stalnom kontaktu, dobro je da uvek znate gde su svi i da oni znaju gde ste vi. Dogovorite se s roditeljima kada ćete ih zvati (ne mora da bude nikakav dugačak razgovor, samo da im javite da je sve u redu) i držite se tog dogovora, oni će onda zvati nekog od vaših prijatelja da provere je li sve u redu ukoliko im se ne javite (vrlo korisno ako dospete u neku nevolju, tada i prijatelji i roditelji vrlo brzo saznaju da treba da vas traže). Ako ćete biti u nečijoj kući, ostavljajte kod domaćina poruke gde je ko, a ako ste u hotelu, takvu poruku ostavljajte na recepciji, na taj način ćete biti u toku čak i ako nekome ne radi mobilni. Ovo vam možda deluje kao gnjavaža, ali zahteva svega koji minut vašeg vremena, a može vam biti od dragocene pomoći.
8. Nikada, ali nikada nemojte lagati o tome gde ćete biti, kako ćete tamo dospeti, s kim ćete biti i šta planirate da radite. Može se činiti da su te laži sasvim bezazlene, ali vam se u slučaju bilo kakvih problema (a može se desiti da iskrsne nešto nepredviđeno) mogu obiti o glavu, nekada i na način koji bi ostavio trajne negativne posledice i na vaš život i na živote vama bliskih ljudi. Ako roditelji nešto ne žele da vam dopuste, vrlo je verovatno da imaju dobre razloge za to, i čak i ako se vi s tim razlozima ne slažete, treba da poštujete ono što vam roditelji kažu – oni se brinu o vama, izdržavaju vas, trude se oko vas, i samo žele da budete bezbedni, a ne da vam pokvare zabavu.
Uživajte!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike