Zaviri u svoju torbicu sa šminkom

Kada si poslednji put proveravala sadržaj svoje torbice sa šminkom? Verujemo da u njoj ima zaista svega i svačega, a možda je baš sada pravi trenutak da malo detaljnije analiziraš sadržaj svog „kozmetičkog arsenala“. Evo jednog primera šminke koju poseduje prosečna tinejdžerka i saveta poznatih svetskih šminkera o tome šta, kako i kada koristiti, šta odložiti na stranu, a šta naknadno kupiti.

Šminka za kožu lica

Kozmetika u tvojoj torbici: nijansirana hidrantna krema, tečni puder, puder u prahu

Savet: Znamo da želiš da tvoje lice izgleda kao kod manekenki koje viđaš u magazinima, ali to se preterivanjem ne postiže. Ako sve ovo koristiš odjednom, delovaćeš previše našminkano. Možeš da izbaciš npr. tečni puder i puder u prahu, a krema u boji će biti sasvim dovoljna za prirodan i seksi izgled tvoje kože. Lice će u toku dana verovatno početi da se preterano „sija“, pa ti preporučujemo da po parfimerijama potražiš specijalne maramice koje služe za upijanje viška masnoće i da ih obavezno ubaciš u torbicu.

Šminka za oči

Kozmetika u tvojoj torbici: plava, ružičasta i braon senka

Savet: Ako na sebe naneseš previše boja, delovaćeš kao klovn. Neka tvoje šminkanje bude izvedeno sa stilom i sa ukusom. Tako ćeš izgledati ozbiljnije i lepše. Ne stavljaj sve tri senke! Nanesi plavu duž očnih kapaka, i upotrebi samo malo braon senke da bi oivičila oko.

Šminka za obraze

Kozmetika u tvojoj torbici: rumenilo

Savet: Mnoge tinejdžerke imaju problema sa korišćenjem rumenila jer često završavaju sa simetričnim crvenim kolutićima na sredini obraza koji deluju previše očigledno. Želiš da se otarasiš takvog izveštačenog izgleda? Pokušaj da nađeš krem-rumenilo ili, što je možda i jeftinije i praktičnije, stavi malo sjaja za usne na obraze za lep i cool izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.