U trendu

Besplatan stari trik deluje čudesno na cveće: Bujaće kao od šale, naročito deluje na orhideje

Stari trik za zalivanje cveća sa kockicom leda…

Jedan od najčešćih razloga zašto cveće vene jeste preterano zalivanje. Previše vode u saksiji uzrokuje truljenje korena i gljivice koje rastu na korenu i ubijaju biljku. Uglavnom u ovom slučaju biljke izgledaju uvelo, liske spadaju i savijaju se, a cvetovi opadaju.

Iskusni baštovani ističu da sve što je potrebno jeste da imate odmereniji pristup zalivanju. U tome vam mogu pomoći kockice leda. Trik baštovana je da jednom nedeljno, naročito tokom leta, stavite u saksiju dve kockice leda kako bi biljke bile srećne i hidrirane. Na ovaj način biljka postepeno upija tečnost.

Ovaj trik posebno važi za orhideje. Iako je orhideja iz tropskih krajeva, ona ne trpi previše zalivanja i to je jedan od glavnih uzroka zašto vene.Iskustva mnogih pokazuju da su orhideje više cvetale nakon zalivanja sistemom kockica leda.

Koliko ćete često koristiti kocke leda, sve zavisi od vrste biljke i koliko ona zalivanja često zahteva. Pored kockica leda, biljke možete i nahraniti prirodnim đubrivom koje ćete sami napraviti.

U blender stavite koru banane, ljuske od dva jajeta i vodu. Sve to umutite i napravite prirodnu dohranu za svoje biljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.