U trendu

Biljka koja donosi sreću i obilje u dom, ali držimo je često na pogrešnom mestu

Sanseverija biljka, poznatija po šaljivom nazivu „svekrvin jezik“ ili „zmijska biljka“, osim što pročišćava vazduh, pozitivno deluje na feng šui vašeg doma i donosi dobru energiju.

Ova biljka je vrlo dekorativna, ima široke, uspravne listove nalik na trake, tamnozelene boje, prošarane svetlozelenim nijansama.

Vrlo je laka za održavanje, a pošto pripada porodici kaktusa voli sunčana mesta. Najbolje je da zalivate „svekrvin jezik“ jednom nedeljno i tokom zimi i leta vodom koja je odstajala. Zalijte je tako da vodom ne prekrivate list, sačekajte da se voda spusti u tacnu saksije, a zatim iz tacne prospite ostatak vode.

Poznata je kao jedna od najboljih biljaka za čišćenje vazduha. Istraživanja koja je iskoristila i NASA ističu da ova biljka eliminiše iz vazduha različite toksične materije, pa se preporučuje da je negujete i u domu i u radnom prostoru.

Prema feng šui principima sanseverija donosi sreću, prosperitet, novac, dobru energiju i štiti dom od negativne energije, ali je važno da je stavite na pravo mesto u kući kako bi postala magnet za pozitivnu energiju.

Evo u kojoj sobi treba da držite dekorativnu i magičnu sanseveriju kako biste privukli u dom energiju kakvu želite:

U radnoj sobi – veruje se da podstiče produktivnost i koncentraciju

U južne prostorije vašeg doma – u ovom delu doma vlada element vatre, pa ukoliko stavite bilju u ovo područje, ona može podstaći vatrenu energiju u vašem domu, doneti hrabrost, samopouzdanje i bolje donošenje odluka

Jugoistok doma – ako stavite biljku u ovaj deo doma, pojačaćete energiju elementa drveta, što donosi kreativnost, motivaciju i napredak na polju karijere. Preporuka je da u ovom delu držite manju sanseveriju, jer velika biljka može značajno pojačati ovu energiju i izazvati kontra efekat.

Trpezarija – feng šui stručnjaci ističu da čuvanje biljke „svekrvin jezik“ u otrpezariji može doneti bogatstvo i ubiranje plodova svog rada.

Gde ne treba prema feng šuiju držati ovu biljku u domu:

Izbegavajte spavaću sobu. Iako je sanseverija poznata kao sjajan čistač vazduha, feng šui stručnjaci ističu da njen položaj u spavaćoj sobi može negativno uticati na energiju između partnera.

Ne stavljajte je u jugozapadni deo doma jer se na ovoj strani njen energetski uticaj umanjuje, a može se manifestovati i u vidu negativnih energetskih vibracije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.