U trendu

Jednostavan trik: Kako da uz pomoć baterijske lampe proverite efikasnost vašeg frižidera

Ukoliko otvorite frižider i primetite da vam hrana nije hladna koliko bi trebalo da bude ili se učestalo brže kvari čak i pre isteka roka upotrebe – trebali biste proveriti efikasnost vašeg frižidera.

To možete učiniti jednostavnim trikom koji traje samo nekoliko minuta. Sve što treba da uradite jeste da stavite baterijsku lampu u frižider i zatvorite vrata.

Kada brtvena guma na vratima vašeg frižidera ne radi kako bi trebala, hladan vazduh može da izlazi vani i smanjuje idealnu temperaturu vašeg frižidera. Uz pokvarenu hranu, možete primetiti i porast mesečnog računa za struju– a sve zato što vaš frižider ne radi tako efikasno kao što ste mislili. Međutim, pošto se svetlo u frižideru gasi kada zatvorite vrata, teško je odrediti šta se dešava.

Ovaj korisni trik brzo ukazuje na sve probleme s gumom vašeg frižidera tako da možete ispraviti problem pre nego još više hrane bacite ili pre nego što kupite novi frižider. Da biste to učinili, uzmite baterijsku lampu, uključite je, stavite u frižider i zatvorite vrata.

Zatim ugasite sva svetla u kuhinji, a trik je najlakše izvesti noću. Kada su svetla ugašena i vrata frižidera zatvorena, pogledajte da li svetlost izlazi iz frižidera u kuhinju. Ako se to dešava, vreme je da zamenite gumu na vratima frižidera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.