U trendu

Jednostavan trik uz koji ćete sprečiti pojavu buđi na zavesama za tuširanje

Vlaga u vašem kupatilu može izazvati buđ na zavesama za tuširanje i drugim delovima, kao što su pod i zidovi. Ovaj problem je još češći u malim kupatilima sa malo ili bez ventilacije, ali se lako može sprečiti i očistiti.

Bez adekvatne cirkulacije vazduha, vlaga postaje zarobljena, stvarajući tlo za razmnožavanje spora plesni.

Pored toga, organski sastojci poput sapuna i ulja za telo mogu se akumulirati na vašim zavesama za tuširanje, što dodatno podstiče rast buđi.

Dobra vest je da je uklanjanje buđi sa vaše zavese za tuš ili kadu zaista lako i, što je možda iznenađujuće, ne zahteva proizvode za čišćenje kupljene u prodavnici – posao možete obaviti sa sastojcima koje već imate u svom domu.

Sirće može biti prava opcija kada želite da se rešite buđi sa zavese za tuš. Napravite rastvor sirćeta i vode u bočici sa raspršivačem – dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja za lep miris – i redovno prskajte zavesu (neki stručnjaci savetuju da to radite svaki put kada se tuširate, ali najmanje jednom nedeljno treba dovoljno).

Ako ga ne isperete svaki put kada nanesete mešavinu, to omogućava rastvoru za čišćenje da obavi svoj posao, ipak će se isprati sledeći put kada se tuširate, ali bar jednom nedeljno je istrljajte mekom četkom da biste je uklonili ostaci sapuna.

Soda bikarbona takođe može pomoći u čišćenju. Pospite sloj sode bikarbone preko vlažne, čiste krpe od mikrovlakana, a zatim njome obrišite zavesu.

Pustite da se soda bikarbona upije u mrlje, a zatim nakon nekoliko minuta, koristite toplu, vlažnu krpu da sve to obrišete. Možda ćete morati da isperite i ponovite nekoliko puta da biste bili sigurni da nema tragova sode bikarbone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.